Witte chocolademousse met frambozen en pistache

Kerstrecepten voor kleine keukens

Kerst staat voor mij voor heerlijk lang tafelen met (heel) veel lekker eten. Maar dat betekent niet dat je hiervoor uren in de keuken hoeft te staan.  Daarom deel ik in dit artikel feestelijke gerechten die op 1 of 2 pitjes te maken zijn, weinig ingrediënten bevatten en je in korte tijd op tafel tovert.

De ideale kerstgerechten voor een kleine (camper)keuken dus. Of ieder ander die niet de hele dag in de keuken wilt vertoeven met kerst. Ho ho ho, here we go!

Kerst staat voor mij voor heerlijk lang tafelen met veel lekkere gerechten, maar dat betekent niet dat je hiervoor uren in de keuken hoeft te staan!

Voorgerechten

Deze heerlijke voorgerechten zijn een plaatje voor het oog, en misstaan daarom niet op de kersttafel. Allemaal zijn ze in 15 minuten klaar, super smaakvol én makkelijk te maken. 

Gevulde avocado met geitenkaas, granaatappelpitjes en pistache

Gevulde avocado met geitenkaas, granaatappelpitjes en pistache

Dit lekkere gerechtje staat binnen 15 minuten op tafel, en is daarmee ideaal voor de kleine (camper)keuken. De romige avocado en geitenkaas matchen heel goed met de fris-zoete granaatappelpitjes en de knapperige pistache. De sesamdressing maakt het af!

Avocadomousse met zalm tataki en geroosterde sesam

Zalm tataki met avocadomousse en geroosterde sesam

De dressing en de avocadomousse heb je zo gemaakt, en de zalmtataki hoeft maar 20 seconden per kant in de pan. Dit heerlijke voorgerecht staat daarom binnen een kwartier op tafel, en ziet er wel super feestelijk uit.

Tomatentartaar met burrata en dille

Tomatentartaar met burrata en dille

Door de dille, bieslook, kappertjes en de frisse saus die je door de tartaar schept, zit dit gerecht vol heerlijke smaken. De schep romige burrata bovenop maakt het af!

Hoofdgerechten

Deze drie feestelijke hoofdgerechten zien er spectaculair uit op de kersttafel én staan in een mum van tijd op tafel! Ga jij voor een heerlijke confit de canard, een romig kipstoofje of voor een vega klapstuk: de broccolisteak met chimichurrie?

Confit de canard met gekarameliseerde wortel en pastinaak

Confit de canard met gekarameliseerde wortel & pastinaak

In dit kerstrecept combineer ik de confit de canard met gekarameliseerde wortel en pastinaak, afgeblust met bokbier. De groente karameliseer je heel gemakkelijk in wat appelstroop. Easy peasy voor als je kookt in een kleine (camper)keuken maar heel smakelijk! 

Zoete aardappelpuree met broccolisteak en chimichurrie

Zoete aardappelpuree met broccolisteak en chimichurrie

Met dit vegetarische klapstuk kan je echt íedereen blij maken tijdens een feestelijk diner. De centerpiece in dit gerecht is natuurlijk de broccolisteak. Een smaakvolle steak met een krokant laagje. De chimichurrie maakt dit gerecht af!

Stoofje van kippendij met salie en zoete aardappelpuree

Stoofje van kippendij met salie en zoete aardappelpuree

Dit stoofje van kippendij met salie, een romige tomatensaus, knapperige baconsnippers en zoete aardappelpuree is een heerlijk, feestelijk en uitgebreid gerecht dat makkelijk en snel te bereiden is in een kleine (camper)keuken.

Nagerechten

We sluiten af met twee heerlijke desserts. Een romige witte chocolademousse met pistache en frambozen en yoghurtijs met gekarameliseerde pistache en vijgen. Yum!

Witte chocolademousse met frambozen en pistache

Witte chocolademousse met pistache en frambozen

Witte chocolade, frambozen en pistache: need I say more? Deze ingrediënten zijn zo lekker bij elkaar! Deze witte chocolademousse kan je heel goed een dag van te voren al klaarmaken. Dan hoef je tijdens het kerstdiner maar een paar handelingen te verrichten! 

Yoghurtijs met gekarameliseerde pistache en vijgen

Yoghurtijs met gekarameliseerde pistache en vijgen

Dit gerechtje is het bewijs dat een feestelijk dessert helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. De combinatie van fris yoghurtijs met knapperige gekarameliseerde pistache en smaakvolle vijgen is namelijk zo gemaakt én superlekker.

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer blogs
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel artikel

Dit vind je misschien ook leuk

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief