Witte chocolademousse met frambozen en pistache

Witte chocolademousse met pistache en frambozen

Witte chocolade, frambozen en pistache: need I say more? Deze ingrediënten zijn zo lekker bij elkaar! Deze witte chocolademousse kan je heel goed een dag van te voren al klaarmaken. Dan hoef je tijdens het kerstdiner maar een paar handelingen te verrichten! 

De witte chocolademousse is heel lekker in combinatie met de verse frambozen, de knapperige gehakte kerstkoekjes en de pistache. Een dessert waarin alle structuren en smaken elkaar versterken!

De witte chocolademousse maak je met zelf opgeklopte slagroom en au bain marie gesmolten witte chocolade. Klinkt misschien niet heel camperproof maar je hebt niet veel meer nodig dan een garde, een grote kom en een pan water. Toch zin om het iets te versimpelen of heb je geen garde in je kleine (camper)keuken? Koop dan al opgeklopte slagroom en sla de eerste stap over!

De witte chocolademousse is heel lekker in combinatie met de verse frambozen, de knapperige gehakte kerstkoekjes en de pistache. Een dessert waarin alle structuren en smaken elkaar versterken. Kortom: het ideale slot van jouw (kerst)diner! 

Bereidingstijd: 20 minuten (2 uur wachttijd)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram witte chocolade
  • 125 gram slagroom 
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 (kerst)koekjes/kransjes
  • 2 eetlepels pistache
  • 10 frambozen
  • Een garde en een grote kom

Bereiding:

  • Klop de slagroom en de suiker met een garde in een grote kom. Als de opgeklopte room lobbig is, dan is hij goed. Dit duurt een paar minuten.
  • Breng een pan water aan de kook, zet het vuur zacht. Zet een kom op de pan met water en breek de chocolade in stukjes in de kom. Smelt de chocolade, blijf roeren en wacht tot alles is gesmolten. 
  • Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de geklopte room. Zet in de koelkast en laat zeker 2 uur opstijven. 
  • Verbrokkel de kerstkoekjes en hak de pistache grof.
  • Verdeel de stukjes kerstkoek over 2 bordjes, schep hier een bolletje witte chocolademousse op. Maak het af met verse frambozen en de gehakte pistache. 
  • P.s. als je een steekring hebt, dan kan je het dessert ook opbouwen zoals op de foto, maar dit is zeker geen must!

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief