Op zoek naar een lekker licht voorgerecht of lunchgerecht? Kies dan voor deze heerlijke tomatentartaar. Want hiermee maak je zelfs de vlees- en viseters jaloers!
Net als bij een vis- of vleestartaar voeg je lekker veel smaakmakers toe. Door de dille, bieslook, kappertjes en de frisse saus die je door de tartaar schept, zit dit gerecht vol zomerse smaken. De schep romige burrata bovenop maakt het af!
Met deze tomatentartaar maak je de vlees- en viseters jaloers!
Dit gerecht is een dikke aanrader voor de zomer, maar ook tijdens een feestelijk dinertje in elk ander seizoen kan je dit vegetarische voorgerecht op de (camper)tafel zetten. Want zeg nou zelf, op de kersttafel zou deze tartaar ook niet misstaan toch?
Bereidingstijd: 15 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 8 vleestomaten
- 2 flinke eetlepels burrata
- 2 eetlepels kappertjes
- 5 gram verse dille
- 10 gram verse bieslook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel mosterd
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Breng een pan water aan de kook. Snijd aan het uiteinde van de tomaten een kruisje. Als het water kookt, leg je de tomaten in het water en kook je ze tot het velletje los begint te laten (dit duurt ongeveer 2 minuten). Laat de tomaten afkoelen in een kom koud water.
- Haal het velletje van de tomaten en verwijder de zaadjes en het vruchtvlees, zo houd je de stevigere stukken tomaat over. Snijd deze stukken in kleine stukjes.
- Hak de bieslook en de dille fijn. Snijd daarna ook de kappertjes fijn.
- Meng de gesneden tomaat met de fijngesneden kappertjes, dille, bieslook, olijfolie, balsamico azijn en mosterd. Breng het op smaak met peper en zout.
- Schep de tomatentartaar op twee borden (heb je een kookring, gebruik deze dan voor een extra mooi effect). Maak het af met een flinke lepel burrata. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie overheen.