Zoete aardappelpuree met broccolisteak en chimichurrie

Zoete aardappelpuree met broccolisteak en chimichurrie

Met dit vegetarische klapstuk kan je echt íedereen blij maken tijdens een feestelijk diner. Als je plantaardige boter gebruikt dan is dit gerecht namelijk ook helemaal vegan. 

De centerpiece in dit gerecht is natuurlijk de broccolisteak. Eerder maakte ik al een keer bloemkoolsteak, en ik dacht: waarom zal ik dit niet ook proberen met broccoli. Het resultaat is een smaakvolle steak met een krokant laagje. De chimichurrie maakt dit gerecht af. Ik ben gek op chimichurrie omdat je zorgt voor een echte smaakexplosie. Kleine kanttekening: zorg wel dat de hele tafel wat van de chimichurrie snoept, door de rauwe knoflook en ui is dat voor iedereen een goed idee! 

Met dit vegetarische klapstuk kan je echt íedereen blij maken tijdens een feestelijk diner!

De zoete aardappelpuree maak je in een handomdraai en breng je op smaak met de heerlijke zelfgemaakte chimichurrie. Er is wat wachttijd bij dit recept door het koken van de zoete aardappel en het garen van de broccoli, maar de stappen zijn super simpel, waardoor dit een perfecte recept is voor in de kleine (camper)keuken! 

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram zoete aardappels
  • 1 broccoli
  • 1 rode peper
  • 0,5 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 15 gram verse oregano
  • 15 gram verse peterselie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • (Plantaardige) boter
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Kook de zoete aardappel in water met wat zout in 20 minuten gaar. 
  • Snijd de broccoli in dikke plakken in de breedte door, zodat er een mooie steak ontstaat. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak de broccoli-steak in 3 tot 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Zet het vuur daarna wat lager, voeg wat (plantaardige) boter en een klein scheutje water toe en laat de broccoli met de deksel op de pan garen in 15 minuten, draai tussendoor om. 
  • Maak ondertussen de chimichurrie: snijd de rode peper en de knoflook fijn, snipper de rode ui fijn en hak de oregano en peterselie heel fijn. Mix alles door elkaar met 2 eetlepels witte wijnazijn en 6 eetlepels olijfolie.
  • Stamp de zoete aardappels fijn en roer 1 eetlepel (plantaardige) boter erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Roer tot slot 1 eetlepel van de chimichurrie erdoorheen. 
  • Verdeel de zoete aardappel over twee borden. Leg de broccolisteak erop. Besprenkel daarna met de chimichurrie.

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief