Salie is een smaakvol kruid die goed combineert met winterse groenten en stoofjes.
Dit stoofje van kippendij met salie, een romige tomatensaus, knapperige baconsnippers en zoete aardappelpuree is een heerlijk, feestelijk en uitgebreid gerecht dat makkelijk en snel te bereiden is in een kleine (camper)keuken.
Salie is een smaakvol kruid die goed combineert met winterse groenten en stoofjes. De zoete aardappelpuree kan je makkelijk van tevoren maken en weer even opwarmen. De kippenstoof is lekker mals en staat zo op tafel!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram kippendij
- 500 gram zoete aardappel
- 3 sjalotjes
- 2 knoflookteentjes
- 1 blokje kippenbouillon
- 4 eetlepels ongezoete slagroom
- 4 plakken bacon
- 400 gram cherrytomaatjes uit blik
- 3 eetlepels fijngesneden verse salie
- Boter en olijfolie om in te bakken
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze in 15 minuten gaar.
- Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de salie heel fijn.
- Bak de plakken bacon in de pan krokant en laat afkoelen op een keukenpapiertje.
- Verhit in een pan een scheutje olijfolie en een klontje boter. Bak hierin de kippendijtjes in 5 minuten rondom bruin. Haal de kippendijtjes uit de pan en zet apart.
- Bak de gesneden sjalotjes, knoflook in de overgebleven olie in de pan in 5 minuten. Voeg de cherrytomaatjes uit blik, 2 eetlepels fijngesneden salie, 2 eetlepels slagroom en het bouillonblokje toe. Laat 10 minuten stoven, voeg dan de kippendijtjes toe en stoof nog 5 tot 10 minuten. Tot de kip gaar is.
- Giet de zoete aardappel af en stamp met 2 eetlepels slagroom, 1 eetlepel salie en peper en zout.
- Verkruimel de plakken bacon.
- Verdeel de zoete aardappelpuree op de borden, schep de kippendijstoof erover en maak het af met baconsnippers en wat verse salie.