Dit lekkere gerechtje staat binnen 15 minuten op tafel, en is daarmee ideaal voor de kleine (camper)keuken. De romige avocado en geitenkaas matchen heel goed met de fris-zoete granaatappelpitjes en de knapperige pistache. De sesamdressing maakt het af!
Dit gerechtje is een camperproof versie van het gerecht van Colette Dike. Toen ik voor het eerst het gerecht van Colette maakte, was ik meteen fan. Door het recept een beetje aan te passen en wat minder ingrediënten te gebruiken, is het feestelijke voor- of lunchgerecht zo ook perfect te maken in de camper.
Dit lekkere gerechtje staat binnen 15 minuten op tafel, en is daarmee ideaal voor de kleine (camper)keuken. De romige avocado en geitenkaas matchen heel goed met de fris-zoete granaatappelpitjes en de knapperige pistache. De sesamdressing maakt het af!
Wij schotelden dit gerecht voor aan vrienden die op bezoek kwamen tijdens onze camperreis. Ideaal om zo toch een mooi gerechtje op tafel te zetten maar geen ontplofte camperkeuken met veel afwas te hebben!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 avocado’s
- 4 eetlepels zachte geitenkaas
- 2 handjes pistache
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 30 gram waterkers
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
Bereiding:
- Rooster de pistache in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie en een beetje zout goudbruin. Laat afkoelen en hak dan de pistachenootjes fijn.
- Meng de sesamolie, sojasaus en rijstazijn tot een dressing en zet apart.
- Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en de schil. Schep op de plek waar de pit zat een eetlepel geitenkaas. Rol de buitenkant van de avocado-helften vervolgens door de gehakte pistache.
- Verdeel waterkers over de borden, leg de gevulde avocado erbij. Maak het af met de dressing, granaatappelpitjes en nog wat extra gehakte pistache.