Yoghurtijs met gekarameliseerde pistache en vijgen

Yoghurtijs met gekarameliseerde pistache en vijgen

Dit gerechtje is het bewijs dat een feestelijk dessert helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. De combinatie van fris yoghurtijs met knapperige gekarameliseerde pistache en smaakvolle vijgen is namelijk zo gemaakt én superlekker.

Dit gerechtje is het bewijs dat een feestelijk dessert helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Ik heb een zwak voor pistache, dus je bent dit nootje vast al vaker in recepten van mij tegengekomen. Vooral als je pistache even roostert in de pan, komen de heerlijkste smaken naar boven. Door de pistache te karameliseren versterk je dit alleen maar meer. Dit is een goede tegenhanger met het frisse yoghurtijs. Extra fijn? De pistache en vijgen kan je ’s ochtends al klaarmaken en apart zetten. Zo hoef je voor dit dessert alleen het ijs op te scheppen en vervolgens de nootjes en vijgen over het ijs te verdelen. Feestelijk, heerlijk én makkelijk!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 bolletjes yoghurtijs
  • 2 handjes pistache
  • 6 gedroogde vijgen
  • Klontje boter
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  • Snijd de gedroogde vijgen in dunne plakjes.
  • Verhit een klontje boter in de pan en voeg de pistachenootjes toe. Bak 2 minuten en voeg dan 2 eetlepels honing toe. Blijf al roerende nog een paar minuten verhitten, tot pistache gaat karameliseren en lichtbruin is. Zet het vuur uit en laat de nootjes afkoelen op een bordje.
  • Verhit weer een klontje boter in de pan en herhaal de stappen met de gedroogde vijgen.
  • Schep 2 bolletjes yoghurtijs per persoon in een bakje. Verdeel hierover de gekarameliseerde vijgen en pistache.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief