Deze maissoep maak je met veel ingrediënten uit blik, ideaal voor als je een kleine koelkast hebt én voor als je naar wat duurdere landen vertrekt met de camper!
Ik vind soep het ideale camperrecept: soep is supermakkelijk om te maken, je hebt maar 1 pan nodig en je maakt hier makkelijk een extra portie van zodat je voor de volgende dag ook meteen eten in huis hebt. Geen overbodige luxe als je op reis bent!
Deze maissoep maak je met veel ingrediënten uit blik, ideaal voor als je een kleine koelkast hebt én voor als je naar wat duurdere landen vertrekt met de camper. De andere ingrediënten blijven ook lang goed (ui, knoflook, rode peper en groente-bouillon). Zo hoef je alleen nog maar de bieslook vers te scoren op je plaats van bestemming, super camperproof!
Ik ben gek op maissoep. De zoetige maïs breng je verder op smaak met romige kokosmelk, knoflook, ui en bieslook en tot slot wat pit van de rode peper. Een broodje erbij en je hebt een heerlijk herfstmaal!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram mais uit blik
- 200 ml kokosmelk
- 0,5 rode peper
- 1 rode ui
- 1 lente-ui
- 1 knoflookteen
- 10 gram bieslook
- 1 groente-bouillonblokje
- Blender of staafmixer
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de rode peper in kleine stukjes en de bieslook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een kookpan en bak hierin in 3 minuten de rode ui en knoflook glazig. Giet de mais af en voeg toe aan de pan. Bak een minuut mee.
- Voeg de kokosmelk, 200 ml water en het bouillonblokje toe en laat 5 minuutjes zachtjes koken.
- Pureer de maissoep met een staafmixer of blender. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de soep in 2 kommen en maak het af met ringetjes lente-ui, fijngesneden rode peper en bieslook.