De zon schijnt volop, het is warmer buiten en daarmee is het seizoen van buiten koken officieel begonnen. Natuurlijk kun je buiten koken naast de camper (ik steek bijvoorbeeld heel graag de barbecue aan op een mooie voorjaarsdag), maar het is ook een dikke tip om vanaf je campingplek een stukje de natuur in te trekken en daar op een mooie plek je gerecht klaar te maken en te eten!
Zo stonden wij met onze camper op een prachtige wildkampeerplek in de duinen aan de Westkust van Denemarken. Na een korte wandeling vonden we vanuit ons camperplek dit idyllische plekje. Het enige wat je dan nog nodig hebt, zijn een paar lekkere ingrediënten om een zomerse salade mee in elkaar te draaien!
Het resultaat was deze spinaziesalade met verse zoete aardbeien, geitenkaas en walnoten. Als finishing touch sprenkel je er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen. Deze zes ingrediënten zorgen samen voor een super smaakvol gerecht dat je in vijf minuten klaar hebt.
Na een korte wandeling vonden we vanuit ons camperplek dit idyllische plekje. Het enige wat je dan nog nodig hebt, zijn een paar lekkere ingrediënten om een zomerse salade mee in elkaar te draaien!
Op naar veel meer buiten koken en eten dit voorjaar!
Bereidingstijd: 5 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram spinazie
- 200 gram aardbeien
- 100 gram geitenkaas
- 2 handjes walnoten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Bereiding:
- Doe de spinazie in een kom.
- Snijd de aardbeien in kwarten en voeg toe aan de spinazie.
- Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en voeg toe aan de salade.
- Voeg tot slot de walnoten toe. Maar het af door olijfolie en balsamicoazijn over de salade te sprenkelen en alles door elkaar te scheppen.