Gyoza bowl met mango, avocado en paksoi

Gyoza bowl met avocado, mango en paksoi

Incoming: de gyoza bowl! Deze gyoza bowl met avocado, mango, komkommer en paksoi is perfect voor in de camper. Ik ben gek op bowls én op gyoza’s. Dus waarom niet deze twee toppers combineren? 

Een bowl is ideaal avondeten voor in de camper of op de camping. Je gebruikt veel ingrediënten die je alleen maar even hoeft te snijden en verder niet hoeft te bereiden. Ik maakte al vaak een pokébowl in de camper, waarbij je alleen voor de sushirijst een gaspitje nodig hebt. Voor deze lekkere gyoza bowl hoef je alleen de gyoza’s even in de pan te bakken en de sesamzaadjes even kort te roosteren. De rest is alleen snijwerk.

Gyoza’s kan je tegenwoordig op heel veel plekken scoren. Niet alleen in de toko, maar ook bij veel supermarkten liggen verse gyoza’s in de vriezer. Ik ben er gek op. Weet je niet zeker of ze gyoza’s hebben op je camperbestemming? Scoor dan thuis nog een zak uit de vriezer en neem ze mee op je reis. Dan hoef je alleen nog de groente en fruit voor erbij te scoren! 

Bowls zijn perfect avondeten voor in de camper of op de camping. Je gebruikt veel ingrediënten die je alleen maar even hoeft te snijden en verder niet hoeft te bereiden.

Ik maakte deze gyoza bowl op een zonnige voorjaarsdag. Ik koos voor vegetarische gyoza’s, maar je kan natuurlijk ook voor vis of vlees gaan. De combinatie van de knapperige gyoza’s met het frisse fruit en groente, werkt heel erg goed. Een dikke aanrader om in de lente en zomer op je (camper)tafel te zetten! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 12 gyoza’s
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 0,5 komkommer
  • 200 gram paksoi
  • 1 rode peper
  • 2 handjes sesamzaadjes
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing

Bereiding:

  • Snijd de avocado en de mango in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Snijd de rode peper in dunne halve ringetjes. 
  • Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en honing. 
  • Snijd de paksoi fijn. Meng met de helft van de dressing.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan in 2 a 3 minuten goudbruin. Zet apart.
  • Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gyoza’s in 5 tot 7 minuten rondom krokant.
  • Maak de bowls door alle ingrediënten in delen in de bowl te leggen. Maak het af met de geroosterde sesamzaadjes. Besprenkel tot slot de resterende dressing over de bowls. 

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief