Japanse sandwich met eiersalade

Japanse sandwich met eiersalade

Deze eiersandwich is een dikke aanrader als je een lekker ontbijt- of brunchgerecht op de campertafel wil toveren!

Waarom ik zo’n fan ben van deze sandwich? Je combineert bij dit broodje eiersalade met een zachter gekookt eitje, met daaromheen lekker knapperig gebakken brood. Dat zegt genoeg toch? De ultieme combinatie van zacht, smeuïg, romig en knapperig! 

Deze eiersandwich is een dikke aanrader als je een lekker ontbijt- of brunchgerecht op de campertafel wil toveren!

Een paar jaar geleden maakten wij een roadtrip door Japan. De Japanse egg-sandwich was vaak onze go-to als we onderweg waren naar een nieuwe plek. Je kan hem zo uit de hand eten, en doordat er lekker wat ei in zit, kan je er even op vooruit. En last but not least: hij is natuurlijk hartstikke lekker! 

Geïnspireerd op deze fijne herinneringen maakte ik daarom mijn eigen versie van de lekkere eiersandwich. En wat blijkt, ook buiten Japan én in de camper smaakt deze sandwich supergoed. Aanrader dus!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 sandwiches:

  • 6 sneden casino-brood
  • 6 eieren
  • 15 gram bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Klontje boter
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Breng een pan met water aan de kook. Voeg als het water kookt alle eieren toe. 
  • Haal 2 eieren na 7 minuten uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Kook de andere eieren nog even door, tot ze 10 minuten hebben gekookt. Laat dan ook deze eieren schrikken.
  • Snijd ondertussen de korstjes van het casinobrood. Verwarm de boter in een koekenpan en rooster het brood aan beide zijden in 2 a 3 minuten lichtbruin en krokant. Haal uit de pan en leg apart.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Pel de eieren die 10 minuten hebben gekookt. Prak ze met een vork fijn in een kom. Voeg de mayonaise, de fijngesneden bieslook en peper en zout naar smaak toe. Meng alles goed.
  • Pel de eieren die 7 minuten hebben gekookt en snijd deze in de lengte doormidden.
  • Smeer op alle sneden brood een laagje eiersalade. Leg op 4 sneden het doorgesneden ei in het midden erop. Beleg met de andere 4 sneden brood met eiersalade (met de eiersalade naar beneden). 
  • Snijd de sandwich met een mes voorzichtig doormidden. Nu heb je als het goed is een mooie doorsnede! 

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief