Gnocchi met prei, courgette, burrata en gebakken spekjes

Gnocchi met courgette, burrata en basilicum

In de camperkeuken van… The travelling camperfamily

Dit lekkere gnocchi-recept bedacht ik speciaal voor Keri, Marc en Flin, ook wel: The travelling camperfamily! Ik vroeg hen het hemd van het lijf over hun favoriete ingrediënten en lievelingskeukens. Ook wilde ik alles weten over hun blunders in de camperkeuken en de uitdagingen waar ze tegenaan lopen bij het koken in hun huisje op wielen.

The travelling camperfamily bestaat niet alleen uit Keri, Marc en Flin. Ook hun twee hondjes en kat reizen gezellig mee. Samen trekken ze zes maanden van het jaar in hun camper door Europa. De overige zes maanden wonen ze in hun huis in Nederland. Dit doen ze al sinds de geboorte van Flin (7 jaar geleden) en bevalt ze ontzettend goed. De liefde voor het camperen startte nog iets eerder, toen Marc en Keri 10 jaar geleden voor het eerst met een camperbusje op pad gingen. Sindsdien willen ze niet anders meer!

Uit de heerlijke lijst aan ingrediënten die ik doorkreeg van The travelling camperfamily, heb ik een aantal gekozen. Hiermee heb ik dit makkelijke maar super smaakvolle gnocchi-gerecht bedacht!

Favoriete ingrediënten van het gezin zijn: aardappel, courgette, wortel, bloemkool, gerookte spekjes, prei, eieren en kaas. Een lievelingskeuken om te koken onderweg hebben ze ook: ‘we zijn gek op de Aziatische en Italiaanse keuken, maar eten op reis ook graag aardappels met een stukje vis of groenten erbij.’ Een herkenbare uitdaging vinden ze het koken op minder pitten: ‘we hebben drie pitten maar ze staan helaas zo dicht op elkaar waardoor je eigenlijk maar twee pannen tegelijk kan gebruiken. Verder is het aanbod van lokale supermarkten soms een uitdaging!’ 

Uit de heerlijke lijst aan ingrediënten die ik doorkreeg van The travelling camperfamily, heb ik een aantal gekozen. Hier heb ik een makkelijk maar super smaakvol gnocchi-gerecht mee bedacht, waarvan ik hoop dat hij goed in de smaak valt bij het gezin. In het recept combineer ik gebakken gnocchi met courgette, prei, spekjes, burrata en basilicum. Hopelijk een nieuw ‘favorietje’ dat vaker op tafel komt bij The travelling camperfamily en andere camperaars!

P.s. Omdat Keri, Marc en Flin gek zijn op gerookte spekjes, zitten deze natuurlijk ook in het recept. Maar als je liever geen vlees eet, dan kan je dit goed achterwege laten. De rest van het gerecht is al lekker genoeg!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram gnocchi
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 300 gram burrata
  • 15 gram basilicum
  • Optioneel: 100 gram gerookte spekjes
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de courgette in de lengte door vieren en daarna in dunne plakjes. 
  • Snijd de rode ui en de prei in dunne ringen. Snipper de knoflook.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak hierin de gnocchi in 5 tot 7 minuten rondom krokant. Haal uit de pan.
  • Bak de spekjes in dezelfde pan in ongeveer 3 minuten krokant. Haal uit de pan. 
  • Bak de courgette, prei, ui en knoflook in de pan in 5 minuten. Voeg de gebakken gnocchi, de spekjes en peper en zout naar smaak toe. Roer alles goed en verwarm nog een paar minuten.
  • Schep de gnocchi op twee borden. Maak het af met plukjes burrata en blaadjes verse basilicum. Besprenkel tot slot nog wat olijfolie over het gerecht. 

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief