Wij hebben in onze camper geen oven. Ik maak al mijn recepten op 1 of 2 pitjes. Dit zorgt ervoor dat je soms creatief moet nadenken, en misschien niet al je favo-gerechten kan klaarmaken. Of toch…? Ik vind het leuk om de uitdaging aan te gaan en om toch een manier te vinden om favoriete gerechten camper-proof te maken. Zo heb ik het lasagne-gerecht die ik thuis altijd maakte omgezet naar een camper-proof recept. Deze lasagne maak je namelijk in een pan! En hij is minstens net zo lekker als de lasagne uit de oven.
Een heerlijke oplossing voor alle camperaars die zin hebben in lasagne maar geen oven bij de hand hebben óf een leuk alternatief voor anderen met een kleine keuken.
Deze pan-lasagne heeft een romige tomatensaus met spinazie. Je kan het gerecht maken met rundergehakt of vegetarisch gehakt. Voor de lasagne gebruik je verse lasagnebladen, omdat deze eerder gaar worden in de pan.
Een heerlijke oplossing voor alle camperaars die zin hebben in lasagne maar geen oven bij de hand hebben óf een leuk alternatief voor anderen met een kleine keuken.
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 3 a 4 personen:
- 2 rode uien
- 2 knoflooktenen
- 300 gram gehakt (runder- of vegetarisch)
- 200 gram spinazie
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 350 gram tomaten frito
- 70 gram tomatenpuree
- 2 eetlepels ketjap
- 200 gram mascarpone
- 200 gram verse lasagnebladen
- Parmezaan naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Snipper de rode ui en snijd de knoflookteentjes fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de rode ui en knoflook in 3 minuten glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak mee tot het rondom bruin is.
- Voeg de tomatenblokjes, tomaten frito, tomatenpuree en ketjap toe.
- Vervolg daarna met de spinazie, die je telkens in delen toevoegt tot de spinazie is geslonken.
- Voeg tot slot de mascarpone door het gehaktmengsel en roer goed door.
- Schep 3/4e van de saus uit de pan. Maak telkens laagjes van saus met daarop de lasagnebladen, waarbij de saus onderop en bovenop ligt. Ik maakte in totaal 3 laagjes lasagnebladen tussen de saus.
- Zet de pan op een laag vuurtje en laat in 25 minuten gaar worden met een deksel op de pan. Voeg de laatste 5 minuten parmezaan toe bovenop de lasagne.
- Schep op de borden, en genieten maar!