Ken je dat? Je eet ergens een heerlijk broodje, geniet enorm en hebt continu zin om dit weer te eten!
Als je ergens op reis bent en een heerlijke smaakcombinatie proeft, dan wil je natuurlijk proberen om dit lekkere gerecht ook zelf in de camper op tafel te zetten. Zo had ik dat ook bij dit goddelijke broodje! Ik genoot bij een Italiaanse traiteur enorm van een focaccia met verse mortadella, romige stracciatella en huisgemaakte pesto. Need I way more?
Op een zomerse dag wilden we lekker buiten lunchen, ik scoorde alle ingrediënten en maakte het broodje na, hier voegde ik zelf nog knapperige pistachenootjes aan toe. Het resultaat was ‘bellisimo’. Extra fijn: je hoeft alleen maar deze lekkere ingrediënten te scoren en buiten te snijden/smeren en je bent klaar!
Mortadella is een specialiteit uit Bologna, en kan je het beste vergelijken met een – very extended version – van onze boterhamworst. Stracciatella is eigenlijk een romigere versie van mozzarella. Ze gebruiken ook wel stracciatella om burrata mee te vullen. Door de stracciatella te combineren met kruidige pesto en knapperige pistachenootjes, heb je een heerlijke combinatie!
Op een zomerse dag wilden we lekker buiten lunchen, ik scoorde alle ingrediënten en maakte deze heerlijke focaccia. Het resultaat was ‘bellisimo’!
Ik maak het liefste de pesto zelf, maar als je hier niet de middelen voor in huis hebt, dan kan je natuurlijk ook een lekkere pesto scoren op een marktje of bij een traiteur. Toch even iets makkelijker en vaak ook heerlijk!
Bereidingstijd: 5 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 stukken verse focaccia
- 75 gram mortadella
- 75 gram stracciatella
- 2 handjes pistachenootjes
- Pesto (vers gekocht of zelfgemaakt: 50 gram geroosterde pijnboompitten, 30 gram verse basilicum, 40 gram geraspte parmezaan, 1 knoflookteen, 4 eetlepels olijfolie. Mix alles met een staafmixer of een vijzel tot een heerlijke pesto)
Bereiding:
- Maak je zelf de pesto? Volg dan de stappen die hierboven zijn aangegeven!
- Snijd de stukken focaccia open en bestrijk de focaccia met de pesto.
- Verdeel hierna de stracciatella hierover en beleg met plakken mortadella.
- Voeg tot slot de pistachenootjes doe. Beleg met de bovenkant van de focaccia.