Spiesjes van de barbecue zijn altijd een goed idee. Ze zijn snel gemaakt, gemakkelijk te bereiden én zo uit de hand te eten.
Natuurlijk kan je voor spiesjes met vlees gaan, maar ook voor vegetarische spiesjes zijn ontelbaar veel mogelijkheden. Deze spiesjes van courgette, halloumi, rode ui en harissa waren bij ons meteen een hit!
Door de courgette en halloumi in te smeren met olie met harissapoeder, krijg je een extra lekkere smaak. Het geroosterde amandelschaafsel maakt het af.
Spiesjes van de barbecue zijn altijd een goed idee. Ze zijn snel gemaakt, gemakkelijk te bereiden én zo uit de hand te eten.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 courgette
- 250 gram halloumi
- 1 rode ui
- 1 theelepel harissa-poeder
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de halloumi in blokjes en de rode ui in partjes. Rijg de courgette afgewisseld met halloumi en rode ui op de spiesjes.
- Meng 4 eetlepels olijfolie met 1 theelepel harissapoeder.
- Verwarm de barbecue of kookplaat.
- Maak je gebruik van een kookplaat? Rooster dan het amandelschaafsel in 2 a 3 minuten lichtbruin en zet apart. Als je geen kookplaat maar de barbecue hebt aangestoken dan laat je deze stap achterwege óf rooster je het amandelschaafsel van te voren even in een koekenpan in je (camper)keuken!
- Bestrijk de spiesjes met de harissa-olie en bak ze in 5 tot 7 minuten bruin. Blijf regelmatig keren.
- Serveer de spiesjes met amandelschaafsel.