Rigatoni met tomaat, spinazie en geraspte citroenschil

Rigatoni met tomaat, spinazie en geraspte citroenschil

Pasta e basta! Dat kan je bij dit lekkere vegan pastagerecht wel zeggen. Met een paar ingrediënten draai je namelijk zo deze heerlijke camperproof-pasta in elkaar.

Deze pasta komt vaak bij ons in de camper op tafel. Je maakt hem met 8 ingrediënten waarvan je er maar 3 vers op je camperlocatie hoeft te scoren: spinazie, cherrytomaatjes en citroen. De pasta, ui, knoflook, tomatenpuree en zongedroogde tomaatjes kan je thuis al inslaan en meenemen op je camperreis.

Rigatoni is een buisvormige pastasoort met brede ribbels aan de buitenkant. Ideaal in dit soort gerechten omdat de saus dan lekker in en om de pasta gaat zitten. Heb je geen rigatoni kunnen scoren? Ga dan voor penne!

Pasta e basta! Met een paar ingrediënten draai je namelijk zo deze heerlijke camperproof-pasta in elkaar.

Deze rigatoni serveer je met een saus van ui, knoflook en extra veel tomaat: verse cherrytomaatjes, tomatenpuree en zongedroogde tomaatjes. De spinazie schep je last-minute door de saus heen, waardoor hij nog niet helemaal is geslonken. Je maakt het af met vers geschaafde citroenschil. Meer heb je niet nodig op een zonnige dag!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram rigatone (of penne)
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 70 gram tomatenpuree
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram spinazie
  • 1 citroen
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Kook de pasta naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de cherrytomaatjes en snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook in 3 minuten glazig. Voeg dan de cherrytomaatjes, zongedroogde tomaat en tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm 3 minuten mee.
  • Voeg de afgegoten pasta en nog een scheut olijfolie toe en verwarm een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit en roer de spinazie door de pasta.
  • Schep de pasta op twee borden. Maak het af met vers geschaafde citroenschil.

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief