Zomerse salade met rode biet, prosciutto, geitenkaas en frambozen

Zomerse salade met rode biet, prosciutto, geitenkaas en frambozen

Op zoek naar een lekker recept voor een zonnige dag? Look no further! Deze heerlijke salade was bij ons een groot succes en stond binnen 10 minuten op de (camper)tafel. 

Voor dit zomerse gerecht marineer je rode biet in balsamico azijn en honing. Dit zorgt voor een lekkere en verrassende smaak die heel goed combineert met zoete frambozen en knapperige prosciutto. De romige geitenkaas maakt het af!

Ik maakte dit recept op een zonnige lentedag in Friesland. We hadden een prachtige wandeling gemaakt waar we volop lammetjes hadden gespot tussen al het lentegroen. We ploften daarna neer bij de camper en genoten van deze zonnige salade met een lentebokje. En geloof me, meer heb je niet nodig! 

Op zoek naar een lekker recept voor een zonnige dag? Look no further! Deze heerlijke salade was bij ons een groot succes en stond binnen 10 minuten op de (camper)tafel. 

Liever vegetarisch? Laat de prosciutto dan weg en voeg wat geroosterde hazelnoten toe!

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 50 gram gemengde sla
  • 250 gram gekookte bietjes
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 plakjes prosciutto 
  • 125 gram frambozen
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Meng de olijfolie, balsamico azijn en honing tot een dressing. Zet apart.
  • Snijd de rode biet in partjes en laat marineren in de dressing. 
  • Bak de prosciutto in een hete pan zonder olie krokant. Laat afkoelen een bordje.
  • Verdeel de sla over twee borden. Voeg daarna de gemarineerde partjes rode biet toe. Verkruimel de geitenkaas en de prosciutto over de salade. Maak het af met de frambozen, peper en zout en besprenkel met de dressing.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief