Op zoek naar een lekker recept voor een zonnige dag? Look no further! Deze heerlijke salade was bij ons een groot succes en stond binnen 10 minuten op de (camper)tafel.
Voor dit zomerse gerecht marineer je rode biet in balsamico azijn en honing. Dit zorgt voor een lekkere en verrassende smaak die heel goed combineert met zoete frambozen en knapperige prosciutto. De romige geitenkaas maakt het af!
Ik maakte dit recept op een zonnige lentedag in Friesland. We hadden een prachtige wandeling gemaakt waar we volop lammetjes hadden gespot tussen al het lentegroen. We ploften daarna neer bij de camper en genoten van deze zonnige salade met een lentebokje. En geloof me, meer heb je niet nodig!
Op zoek naar een lekker recept voor een zonnige dag? Look no further! Deze heerlijke salade was bij ons een groot succes en stond binnen 10 minuten op de (camper)tafel.
Liever vegetarisch? Laat de prosciutto dan weg en voeg wat geroosterde hazelnoten toe!
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:
- 50 gram gemengde sla
- 250 gram gekookte bietjes
- 150 gram zachte geitenkaas
- 6 plakjes prosciutto
- 125 gram frambozen
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Meng de olijfolie, balsamico azijn en honing tot een dressing. Zet apart.
- Snijd de rode biet in partjes en laat marineren in de dressing.
- Bak de prosciutto in een hete pan zonder olie krokant. Laat afkoelen op een bordje.
- Verdeel de sla over twee borden. Voeg daarna de gemarineerde partjes rode biet toe. Verkruimel de geitenkaas en de prosciutto over de salade. Maak het af met de frambozen, peper en zout en besprenkel met de dressing.