Zoete aardappelsoep met kokos en sambal

Zoete aardappelsoep met kokos en sambal

Zodra de herfst begint, heb ik zin in soep! Heerlijk verwarmend zo’n geurende kop soep, vooral na een dag in de koude buitenlucht. 

Ik maakte deze zoete aardappelsoep na een lange hike op de mooie eilandengroep de Lofoten in Noorwegen. Op deze plek boven de poolcirkel is de herfst natuurlijk extra koud. Maar ook met mild herfstweer is deze soep een dikke aanrader! 

Heerlijk verwarmend zo’n geurende kop soep, vooral na een dag in de koude buitenlucht. 

De ingrediënten hieronder zijn aangegeven voor 2 kommen soep. Door de zoete aardappel en kokosmelk is de soep lekker vullend! 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 kommen soep:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 4 sjalotjes
  • 2 knoflooktenen
  • 1 blokje groentebouillon  
  • 500 ml water
  • 250 ml kokosmelk
  • 0,5 eetlepel sambal
  • 1 eetlepel ketjap
  • Halve limoen
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 handjes cashewnoten

Bereiding:

  • Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes.
  • Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
  • Rooster in een pan de cashewnoten in een beetje zout tot ze lichtbruin zijn. Laat afkoelen en zet apart.
  • Verhit in een grote pan een scheutje olijfolie. Bak hierin de sjalotjes en de knoflook 3 minuten. 
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en schenk 500 ml groentebouillon erbij.
  • Laat 15 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is. Schep af en toe door.
  • Pureer de zoete aardappel met een staafmixer. Voeg de kokosmelk, ketjap, sambal en het sap van een halve limoen toe en verwarm de soep nog een paar minuten.
  • Serveer de soep met de geroosterde cashewnoten.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief