Zoete aardappelpuree met rozemarijn, gebakken paddenstoelen en geitenkaas 

Zoete aardappelpuree met rozemarijn, gebakken paddenstoelen en geitenkaas

We bezochten een klein surfersdorpje boven de Poolcirkel in Noord-Noorwegen. Dit kustplaatsje Unstad is in de zomer gevuld met toeristen die allemaal de beste golven willen pakken. In het najaar is het dorpje uitgestorven, maar de sfeer is alsnog fijn en uitzicht prachtig. En naast kust en de mooie natuur zijn er nog meer plekken te bezoeken in deze omgeving. We reden langs een geitenboerderij met een kleine farmshop. Genoeg reden om vol op de rem te trappen natuurlijk, want dit soort plekjes wil ik altijd bezoeken.

Dit gerecht is ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens een feestelijk diner. Maar ook op elke andere avond is dit gerecht een aanrader!

Toen we binnenkwamen bleek de eigenaresse Nederlands te zijn. Ze heeft vele jaren geleden haar hart verloren aan Noorwegen en is hier blijven hangen. Ze maakt er verschillende soorten geitenkaasjes, van harde kruidige kaasjes tot romige zachte. Wij scoorden een zachte geitenkaas en vervolgden blij weer onze weg met de camper.

Mijn hoofd gaat vervolgens meteen borrelen: wat voor lekkere gerechten kan ik met deze geitenkaas maken? Ik wilde een gerecht maken waar deze geitenkaas in centraal stond, in combinatie met lekkere herfstproducten. Zo bedacht ik deze zoete aardappelstamppot met spinazie en paddenstoelen. Allemaal heerlijke seizoens-ingrediënten die nu bijna overal te krijgen zijn. Het resultaat was een supersmaakvol gerecht die zo op tafel staat met een heerlijke geitenkaas in het middelpunt.

P.s. dit gerecht is ook ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens een feestelijk diner!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 100 gram babyspinazie
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 handjes pompoenpitten
  • 2 handjes pecannoten
  • Boter om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine stukken. Kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar.
  • Snipper ondertussen de rode ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paddenstoelen in kleine stukjes. 
  • Ris de rozemarijn van het takje en snijd heel fijn.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan en zet apart.
  • Rooster de pecannoten in een koekenpan met een beetje zout lichtbruin. Zet apart.
  • Bak daarna de ui, knoflook en de paddenstoelen daarna in de koekenpan in een klontje boter lichtbruin. Voeg de laatste minuut de fijngehakte rozemarijn toe.
  • Stamp de gekookte zoete aardappel fijn en voeg de bladspinazie, de crème fraîche en peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit de zoete aardappelstamppot nog een paar minuten.
  • Schep de stamppot op de borden, verdeel de gebakken paddenstoelen erover. Brokkel daarna de geitenkaas erover en maak het af met de geroosterde pecannoten.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief