Zelfgemaakte ice tea van rooibos met gember en sinaasappel

De zomer is voor mij niet compleet zonder zelfgemaakte ice tea. Op een warme dag vind ik dit een heerlijk non-alcoholisch drankje waar je iedereen blij mee maakt.

De ingrediënten voor de zelfgemaakte ice tea heb je bijna altijd wel in de (camper)keuken liggen, of zijn snel gescoord bij de supermarkt of (nog leuker) op een plaatselijk marktje! 

In dit recept gebruik ik rooibosthee met verse sinaasappel, citroen, gember en munt. Maar met de ingrediënten kan je ook heel goed variëren. Kies bijvoorbeeld een keer voor groene thee of andere kruiden zoals tijm, rozemarijn of kruidnagel. Thee met tijm en honing vind ik vooral een fijne tip voor de koudere dagen! 

De zomer is voor mij niet compleet zonder zelfgemaakte ice tea. Op een warme dag vind ik dit een heerlijk non-alcoholisch drankje waar je iedereen blij mee maakt.

Voor de zomerse dagen geniet ik dus lekker van deze variant. Ik heb nu alweer zin om languit voor de camper te genieten met een glas zelfgemaakte ice tea! 

Bereidingstijd: 5 minuten (+ 2 a 3 uur wachttijd)

Ingrediënten voor 1 karaf ice tea:

  • 1 liter water
  • 2 a 3 zakjes rooibosthee
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • Verse gember
  • 1 bosje verse munt
  • Honing naar smaak (3 tot 5 eetlepels)

Bereiding:

  • Vul een fles of karaf met 1 liter water. Voeg 3 zakjes rooibos thee toe.
  • Snijd de sinaasappel en citroen in partjes en snijd de gember in kleinere stukken. Voeg toe aan de karaf met thee. Voeg tot slot de verse munt en 3 eetlepels honing toe. Meng alles met een pollepel en laat de smaken lekker intrekken. Hoe langer je wacht, hoe meer smaak! Wacht in elk geval 2 tot 3 uurtjes.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief