Yoghurt met gestoofde appel, dadel & kaneel

Yoghurt met gestoofde appel, dadel & kaneel

De herfst is officieel begonnen, dus laat de lekkere herfstingrediënten maar met toeters en bellen binnentreden. Ik ben er klaar voor!

Dit heerlijke ontbijtje is binnen 10 a 15 minuten klaar, ideaal om weer mee in bed te duiken als het herfstweer iets guurder is.

Zo start ik in de herfst (en oké, elk ander seizoen) de dag heel graag met dit heerlijke ontbijtje: yoghurt met gestoofde appeltjes en dadel in kaneel en boter. Zo makkelijk, maar zo lekker! Het is in 10 a 15 minuten klaar, een ideaal ontbijtje om weer mee in bed te duiken als het herfstweer iets guurder is.

Het is momenteel van dat heerlijke herfstweer: strakblauwe lucht maar wel koud. Perfect weer om met de camper op pad te gaan. Voordat we de camper uitstappen om de omgeving te ontdekken, maar ik heel graag dit lekkere ontbijtje. Zodat we er goed tegenaan kunnen.

Mooie bijkomstigheid: de camper ruikt meteen heerlijk naar kaneel. Kopje koffie erbij, en gaan!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 appels
  • 3 dadels
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 handjes walnoten
  • Een klontje boter
  • 300 gram volle yoghurt

Bereiding:

  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd de dadel in kleine stukjes.
  • Verhit een klontje boter in een pan en laat smelten. Voeg de appel, dadel en het kaneelpoeder toe en laat in 5 tot 10 minuten stoven op een middelhoog vuurtje, terwijl je af en toe roert, voeg eventueel nog wat extra boter toe.
  • Verdeel de yoghurt over twee kommen. Schep hierover de gestoofde appel en dadel. Maak het af met stukjes walnoot.

Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief