De herfst is officieel begonnen, dus laat de lekkere herfstingrediënten maar met toeters en bellen binnentreden. Ik ben er klaar voor!
Dit heerlijke ontbijtje is binnen 10 a 15 minuten klaar, ideaal om weer mee in bed te duiken als het herfstweer iets guurder is.
Zo start ik in de herfst (en oké, elk ander seizoen) de dag heel graag met dit heerlijke ontbijtje: yoghurt met gestoofde appeltjes en dadel in kaneel en boter. Zo makkelijk, maar zo lekker! Het is in 10 a 15 minuten klaar, een ideaal ontbijtje om weer mee in bed te duiken als het herfstweer iets guurder is.
Het is momenteel van dat heerlijke herfstweer: strakblauwe lucht maar wel koud. Perfect weer om met de camper op pad te gaan. Voordat we de camper uitstappen om de omgeving te ontdekken, maar ik heel graag dit lekkere ontbijtje. Zodat we er goed tegenaan kunnen.
Mooie bijkomstigheid: de camper ruikt meteen heerlijk naar kaneel. Kopje koffie erbij, en gaan!

Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 appels
- 3 dadels
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 handjes walnoten
- Een klontje boter
- 300 gram volle yoghurt
Bereiding:
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
- Snijd de dadel in kleine stukjes.
- Verhit een klontje boter in een pan en laat smelten. Voeg de appel, dadel en het kaneelpoeder toe en laat in 5 tot 10 minuten stoven op een middelhoog vuurtje, terwijl je af en toe roert, voeg eventueel nog wat extra boter toe.
- Verdeel de yoghurt over twee kommen. Schep hierover de gestoofde appel en dadel. Maak het af met stukjes walnoot.