Soep eten met mooi weer? Ja, vooral doen! Deze wortelsoep is lekker fris en kan je daarom ook heel goed in het voorjaar of in de zomer eten.
Wortels zijn van zichzelf al lekker fris en lichtzoet, door dit te combineren met romige kokosmelk en wat pit te geven met sambal, knoflook en ui, heb je een heerlijk soepje te pakken!
Ik maakte deze soep tijdens ons eerste bezoekje (ever!) aan Luxemburg. Ik was nog nooit in dit bijna-buurland geweest, terwijl het toch zo dichtbij ligt. En wat waren wij positief verrast! Echt een fijn land met hele mooie natuur. Qua weer hebben we zo’n beetje alles meegemaakt tijdens ons bezoek, van 25 graden en zon tot een stuk koeler en regenachtig. Dit soepje viel met elk weertype in de smaak! Heerlijk om te eten na een wandeling in de natuur, met een knapperig broodje ‘on te side’.
Deze wortelsoep is lekker fris en kan je daarom ook heel goed in het voorjaar of in de zomer eten!
Het soepje draai je in een paar makkelijke stappen in elkaar, ideaal voor in de camper dus!
Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram wortel
- 1 rode ui
- 2 knoflooktenen
- 1 groente-bouillonblokje
- 200 ml kokosmelk
- 1 lente-ui
- 2 handjes cashewnoten
- 1 eetlepel sambal
- Olijfolie, peper en zout
- Staafmixer
Bereiding:
- Schil de wortels en snijd in dunne plakjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook in 2 a 3 minuten glazig. Voeg dan de plakjes wortel toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan 200 a 300 ml water (zodat de wortels net onder staan) en een bouillonblokje toe en laat 15 minuten pruttelen.
- Rooster ondertussen de cashewnoten in een klein scheutje olie en een snufje zout in 2 minuten lichtbruin. Zet apart.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en zet apart.
- Check of de wortels gaar zijn. Als dit het geval is dan kan je de kokosmelk en de sambal toevoegen en de soep pureren met een staafmixer.
- Schep de soep in twee kommen. Serveer met ringetjes lente-ui en de geroosterde cashewnoten.