Een salade vol met heerlijke seizoensproducten! Door voor ingrediënten als zoete aardappel, bloemkool en babyspinazie te kiezen, is dit de perfecte salade voor een herfstige of winterse dag. Want wat mij betreft kan je op elk moment van het jaar een lekkere salade op de (camper)tafel zetten!
Deze salade zit vol met gezonde en voedzame groenten. Daarnaast zitten er een paar van mijn favoriete ingrediënten in zoals dadels en oude kaas. Heerlijk bij elkaar op een kaasplank, en dus ook heerlijk bij elkaar in een salade.
Door voor ingrediënten als zoete aardappel, bloemkool en babyspinazie te kiezen, is dit de perfecte salade voor een winterse dag!
P.s. heb je nog wat ruimte over in je koelkast? Maak dan een dubbele portie van dit recept. Dit gerecht is namelijk ideaal om de volgende dag tijdens de lunch nog een keer van te genieten!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram babyspinazie
- 250 gram zoete aardappel
- 250 gram bloemkool
- 150 gram oude kaas
- 150 gram kikkererwten uit blik
- 4 dadels
- 2 handjes walnoten
- 1 eetlepel mosterd
- 0,5 eetlepel mayonaise
- 2 theelepels honing
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de zoete aardappel en bloemkool samen in een pan met water en wat zout in 10 tot 15 minuten gaar.
- Klop een dressing van de mosterd, mayonaise, honing, witte wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie.
- Hak de oude kaas grof en snijd de dadels in kleine stukjes.
- Verhit een scheutje olie in de pan en bak de walnoten rondom in 2 tot 3 minuten bruin, voeg een klein beetje zout toe.
- Giet de zoete aardappel en bloemkool af.
- Verdeel de bladspinazie over twee borden.
- Vervolg met de zoete aardappelblokjes en bloemkool roosjes. Verdeel daarna de kikkererwten, de stukjes dadel en de oude kaas over de salade en maak het af met de romige mosterddressing en de geroosterde walnoten.