Tuna melt uit de pan

Tuna melt uit de pan

Sommige dagen zijn perfect voor guilty pleasures! Ik ben altijd gek geweest op tuna melt uit de oven. De combinatie tussen de smaakvolle tonijnsalade, de romige cheddar en de frisse rucola en rode ui werkt top! 

Een oven heb ik niet bij de hand in onze camper, dus ik probeerde deze zondag een broodje tuna melt uit de pan. Het resultaat? Eigenlijk is het nog lekkerder dan uit de oven. Doen dus!

De combinatie tussen de smaakvolle tonijnsalade, de romige cheddar en de frisse rucola en rode ui werkt top! 

Tip: ik ging naar de bakker en zocht een heerlijk bourgondisch brood uit, die ik in lekker dikke plakken sneed. Dus scoor voor dit recept zeker een lekker vers en smaakvol brood! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 broodjes:

  • 2 blikjes tonijn in olie (a 160 gram per blikje)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 handjes rucola
  • 1 rode ui
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 eetlepel ketjap
  • 4 sneden lekker brood
  • Olijfolie en roomboter om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Zet apart. 
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Zet apart.
  • Meng de tonijn uit blik met de mayonaise, de mosterd, de ketjap en peper en zout. 
  • Verwarm in de pan een klontje boter en een klein scheutje olie. Bak dan de broodjes 3 minuten op de ene zijde.
  • Keer daarna om en zet het vuur wat lager. Bedek de broodjes met de tonijnsalade en vervolg daarna met een plakje cheddar. Doe de deksel op de pan en laat nog zo’n 5 minuten bakken, tot de cheddar begonnen is met smelten.
  • Beleg de broodjes met rucola, de uien-ringen en geroosterde pijnboompitten.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief