Sommige dagen zijn perfect voor guilty pleasures! Ik ben altijd gek geweest op tuna melt uit de oven. De combinatie tussen de smaakvolle tonijnsalade, de romige cheddar en de frisse rucola en rode ui werkt top!
Een oven heb ik niet bij de hand in onze camper, dus ik probeerde deze zondag een broodje tuna melt uit de pan. Het resultaat? Eigenlijk is het nog lekkerder dan uit de oven. Doen dus!
De combinatie tussen de smaakvolle tonijnsalade, de romige cheddar en de frisse rucola en rode ui werkt top!
Tip: ik ging naar de bakker en zocht een heerlijk bourgondisch brood uit, die ik in lekker dikke plakken sneed. Dus scoor voor dit recept zeker een lekker vers en smaakvol brood!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 4 broodjes:
- 2 blikjes tonijn in olie (a 160 gram per blikje)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 plakjes cheddar
- 2 handjes rucola
- 1 rode ui
- 1 handje pijnboompitten
- 1 eetlepel ketjap
- 4 sneden lekker brood
- Olijfolie en roomboter om in te bakken
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Zet apart.
- Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Zet apart.
- Meng de tonijn uit blik met de mayonaise, de mosterd, de ketjap en peper en zout.
- Verwarm in de pan een klontje boter en een klein scheutje olie. Bak dan de broodjes 3 minuten op de ene zijde.
- Keer daarna om en zet het vuur wat lager. Bedek de broodjes met de tonijnsalade en vervolg daarna met een plakje cheddar. Doe de deksel op de pan en laat nog zo’n 5 minuten bakken, tot de cheddar begonnen is met smelten.
- Beleg de broodjes met rucola, de uien-ringen en geroosterde pijnboompitten.