Tortilla-pizza’s met geitenkaas, rucola en zongedroogde tomaten 

Tortilla-pizza met geitenkaas, rucola en zongedroogde tomaatjes

Ik kreeg veel enthousiaste reacties over de tortilla-pizza met zalm en roomkaas binnen. Kortom: dat vraagt naar meer! Daarom weer een recept voor een tortilla-pizza, dit keer vega en net zo makkelijk, snel en lekker.

Door de verschillende smaken tomaat (verse tomaat, zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree) te combineren met de pittige geitenkaas, de knapperige pijnboompitten en frisse rucola, is dit weer een knaller van een gerecht. En hij staat zo op tafel! 

Ik heb bij dit recept gekozen voor tomaten-tortilla’s, maar je kan dit gerecht natuurlijk ook maken met naturel tortilla-wraps. Door de verschillende smaken tomaat (verse tomaat, zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree) te combineren met de pittige geitenkaas, de knapperige pijnboompitten en frisse rucola, is dit weer een knaller van een gerecht. En hij staat zo op tafel! 

P.s. ik beleg de tortilla-pizza’s in één keer en bak ze na elkaar. Wij delen telkens 1 pizza en ondertussen doe ik alvast een nieuwe in de pan. Maar je kan ze natuurlijk ook in twee pannen tegelijk bakken of de pizza’s warm houden met een bord ondersteboven erop. 

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 tomatentortilla’s
  • 1 rode ui
  • 180 gram geitenkaas 
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 140 gram tomatenpuree 
  • 85 gram rucola
  • 50 gram pijnboompitten

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin zijn. Zet apart.
  • Snijd de geitenkaas in dunne plakjes. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. 
  • Besmeer de tortilla-wraps met de tomatenpuree. Verdeel plakjes geitenkaas, cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes en uienringen erover. 
  • Verhit in een koekenpan een klein scheutje olijfolie. Leg de tortilla-pizza in de pan en verhit deze met de deksel op de pan ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de deksel de laatste minuut van de pan af en zet het vuur wat hoger, zodat hij lekker knapperig kan worden. 
  • Schep de tortilla-pizza op een bord. Maak het af met rucola en geroosterde pijnboompitten. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief