Deze taco’s zijn niet alleen lekker kleurrijk, ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken en heel erg lekker. Ideaal voor de kleine camperkeuken dus!
Ik maakte ze toen we genoten van een zonnige dag tijdens een campertrip in Friesland. Een heerlijk gerecht om lekker buiten mee te tafelen, maar ook in elk ander seizoen smaken deze taco’s even lekker.
In dit recept combineer ik romige avocadocrème met knapperig gebakken tempeh en tofu. Je kan natuurlijk ook voor enkel tempeh of tofu kiezen, maar deze twee combineren is ook echt een aanrader.
Deze taco’s zijn niet alleen lekker kleurrijk, ze zijn ook nog eens makkelijk om te maken en heel erg lekker. Ideaal voor de kleine camperkeuken dus!
Een mooie bonus: dit gerecht is vegan, en daarmee voor alle eters op tafel te zetten!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 grote of 6 kleine wraps
- 250 gram tempeh en/of tofu
- 2 avocado’s
- 1 rode peper
- 2 lente-uien
- 2 handjes cashewnoten
- Sesamolie
- Sojasaus
- Limoen
Bereiding:
- Rooster de cashewnoten in een klein scheutje olie en wat zout in een paar minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bordje en zet apart.
- Prak de avocado fijn met 1 eetlepel olijfolie en wat zout. Zet apart.
- Snijd de lente-ui en de rode peper in dunne ringetjes.
- Snijd de tempeh en/of tofu in kleine blokjes en marineer in 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels sojasaus.
- Bak de tempeh en/of tofu in 5 minuten rondom bruin in een koekenpan.
- Bak de wraps in een halve minuut per kant lichtbruin.
- Bestrijk de wraps met de avocadocrème, beleg dan met de gebakken tempeh en/of tofu. Maak het af met de ringetjes lente-ui, rode peper en de geroosterde cashewnoten.