Stoofje van kippendij, dadels, olijven en kappertjes

Stoofje van kippendij, dadels, olijven en kappertjes


Dit snelle stoofje is een camperproof variant op de kip Marbella uit het bekende kookboek ‘Simpel’ van Ottolenghi. 

Ik ben gek op dit smaakvolle gerecht van kip gestoofd met smaakmakers als dadels, olijven, kappertjes en oregano. Maar voor het recept van Ottolenghi heb je een oven nodig én ben je zeker een uur bezig.

Dit snelle stoofje is een camperproof variant op de kip Marbella uit het bekende kookboek ‘Simpel’ van Ottolenghi. 

Kan dit omgetoverd worden tot een camperproof variant? Het antwoord is ‘ja’! Ik was meteen enthousiast over het resultaat. Het kippendijstoofje was heel smaakvol en makkelijk te maken in 1 grote pan. In 20 minuten stond hij op de campertafel. En dat zonder oven! 

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram kippendij
  • 150 gram couscous
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 5 medjoul dadels
  • 15 gram verse oregano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 eetlepel maple sirup of honing

Bereiding:

  • Bereid de couscous naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
  • Snijd de knoflook fijn en snijd de dadels in kleine stukjes. Snijd de olijven doormidden en snijd de kippendij in kleinere stukken. Tot slot snijd je de blaadjes oregano fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook en de kippendij 5 minuten. Schep af en toe om.
  • Voeg de olijven, stukjes dadel, oregano en de kappertjes toe. Schenk de witte wijn azijn, de olijfolie en de maple sirup of honing erbij en laat 10 minuten stoven op een iets zachter vuurtje. Schep af en toe om.
  • Serveer de kip Marbella met de couscous.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief