Het is tijd voor een lekker stoofje met extra veel groenten! Mooie bijkomstigheid: je moet even wat dingen snijden maar verder doet de pan al het werk. Tijdens het pruttelen trekken alle smaken lekker in het gerecht en na 20 minuten staat dit smaakvolle hoofdgerecht op tafel.
Tip: ik maak van dit gerecht altijd een dubbele portie, omdat dit heel goed nog een keer op te warmen is (vaak is het de volgende dag zelfs nog lekkerder!) Zo heb je in 1 keer voor twee dagen eten gemaakt. De benodigdheden zijn deze keer daarom voor 4 personen aangegeven.
Tijdens het pruttelen trekken alle smaken lekker in het gerecht en na 20 minuten staat dit smaakvolle hoofdgerecht op tafel.
Liever geen vlees? Geen probleem! Laat de chorizo dan weg of vervang deze voor een vegetarische worst!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 courgette
- 2 rode puntpaprika’s
- 4 vleestomaten
- 1 blik Kikkererwten (250 gram)
- 1 blik kidneybonen (250 gram)
- 1 Chorizoworst
- 1 eetlepel sambal
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 knoflooktenen
- 2 rode uien
- 140 gram tomatenpuree
- Rijst
- Crème fraiche (zoveel je wilt)
- 1 handje amandelen
Bereiding:
- Rooster in de pan de amandelen in een klein scheutje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenrol en hak daarna de amandelen grof. Zet apart.
- Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak deze in de pan tot ze licht gebruind zijn. Haal de chorizo uit de pan en zet apart.
- Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn.
- Snijd de tomaten fijn in kleine stukjes.
- Snijd de courgette en puntpaprika in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
- Verwarm olie in de pan, bak hierin de knoflook en ui tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgette en puntpaprika toe en bak 5 minuten mee.
- Kook de rijst ondertussen n.a.v. de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg aan de gebakken groenten de tomaten, de tomatenpuree, de ketjap, de sambal, de kidneybonen en de kikkererwten toe. Laat nog 10 minuten stoven.
- Voeg de laatste 2 minuten de chorizo toe.
- Serveer de groentenstoof met rijst. Maak het af door de stukjes geroosterde amandel eroverheen te strooien.
- Dit gerecht smaak heerlijk met crème fraîche!