Deze altijd-goed spaghetti is een klassieker die vaak bij ons op de campertafel komt. Waarom? Dit gerecht zit vol smaak, is snel en gemakkelijk te maken én je hoeft maar een paar verse producten te scoren. De rest kan je uit het voorraadkastje van je camper halen.
Dit recept vind ik daarom ideaal als we afreizen naar een land waar boodschappen duurder zijn, zoals in Scandinavië. De spaghetti, tomatenblokjes, frito, tomatenpuree en ketjap trek je zo tevoorschijn uit je voorraadkastje. Ook de parmezaan, ui, knoflook en pijnboompitten kan je langer bewaren en daarom inslaan voorafgaand aan een reis naar een duurdere bestemming. Het enige wat je dan nog vers hoeft te scoren is het gehakt en de cherrytomaatjes. Een dikke aanrader dus!
Deze spaghetti zit vol smaak, is snel en gemakkelijk te maken én je hoeft maar een paar verse producten te scoren. De rest kan je uit het voorraadkastje van je camper halen.
Liever vegetarisch? Vervang het half-om-half gehakt dan voor vegetarisch gehakt.
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram spaghetti
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 250 gram cherrytomaatjes
- 70 gram tomatenpuree
- 200 gram tomatenfrito
- 200 gram tomatenblokjes
- 250 gram half om half gehakt
- 1 eetlepel ketjap
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Parmezaan naar smaak
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Rooster de pijnboompitten in 2 tot 3 minuten bruin en zet apart.
- Kook de spaghetti naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
- Bak de cherrytomaatjes in een scheutje olijfolie in een pan in 3 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
- Verwarm weer een scheutje olijfolie in de pan en bak in 3 tot 5 minuten de ui en knoflook glazig. Voeg dan het gehakt mee en bak mee tot het rondom bruin is.
- Voeg dan de tomatenblokjes, frito, tomatenpuree en de ketjap toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog even 3 minuten stoven.
- Voeg de afgegoten spaghetti toe en roer deze door de saus.
- Schep de spaghetti op de borden en maak het af met vers geschaafde parmezaan en pijnboompitten. Ook lekker met wat verse basilicum!