Boerenkool is een echte wintergroente. Het seizoen voor boerenkool loopt van oktober tot maart, dus dat is reden genoeg om nog even een lekker recept met boerenkool op tafel te toveren voordat de lente zijn intrede maakt!
Boerenkool heeft een stevige en licht bittere smaak, waardoor het de perfecte groente is om te combineren met pasta. In dit gerecht maak ik het af door smaakmakers zoals parmezaan, pancetta en geroosterde pompoenpitten toe te voegen. Ook zit er lekker veel knoflook en fijngesneden sjalot in. Zo heb je een gerecht vol smaakmakers én verschillende texturen bij elkaar!
Wat mij betreft een ultiem comfortfood-gerecht!
Boerenkool heeft een stevige en licht bittere smaak, waardoor het de perfecte groente is om te combineren met pasta.
P.S. van dit gerecht kun je heel gemakkelijk een dubbele portie maken, waardoor je er twee dagen van kunt genieten!
Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram volkoren spaghetti
- 250 gram fijngesneden boerenkool
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 150 gram plakjes pancetta
- 2 handjes pompoenpitten
- Parmezaan naar smaak
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn.
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Rooster de pompoenpitten in een droge pan in 3 minuten. Zet apart.
- Verhit een pan zonder olie of boter. Als de pan heet is, bak je de plakjes pancetta aan beide zijden tot ze lichtbruin en krokant zijn. Laat ze op een keukenpapiertje afkoelen.
- Bak de sjalotjes en knoflook in de overgebleven olie van de pancetta in 3 minuten glazig.
- Voeg dan de fijngesneden boerenkool en een flinke scheut olijfolie toe en bak 3 tot 5 minuten.
- Voeg de gekookte spaghetti toe en schep alles door elkaar. Verwarm nog een paar minuten.
- Schep de spaghetti op 2 borden en schaaf hier royaal parmezaan overheen. Maak het af met de plakjes pancetta en de geroosterde pompoenpitten.