Salade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde walnoten

Salade met peer, blauwe kaas en gekarameliseerde walnoten

Zin in een super simpel gerecht, die wel heel smaakvol is? Zoek dan niet verder, want deze salade is een dikke aanrader! Met maar een paar ingrediënten zet je een heerlijk gerecht op tafel! 

Door de frisse salade te combineren met sappige peer, krachtige blauwe kaas en knapperige walnoten, heb je een bord vol met smaak. Ideaal voor in de kleine (camper)keuken omdat het gerecht zo op tafel staat! 

Door de frisse salade te combineren met sappige peer, krachtige blauwe kaas en knapperige walnoten, heb je een bord vol met smaak.

Tip: het gerecht is extra lekker met de dikkere balsamico creme, maar als je dit niet hebt kunnen scoren bij de supermarkt, dan kan je ook heel goed gewone balsamico-azijn gebruiken. Ook heerlijk! 

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Gemengde sla
  • 1 grote peer
  • 150 gram blauwe kaas
  • 1 a 2 handjes walnoten
  • 2 eetlepels balsamico crème
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding:

  • Snijd de peer in dunne partjes, zet apart.
  • Verhit in een pan de eetlepel boter (laat het niet verkleuren/verbranden) en voeg de suiker en de walnoten toe. Laat op een zacht vuurtje karameliseren, tot de walnoten licht gekleurd zijn. Haal uit de pan en laat op een bordje afkoelen (zodat ze lekker krokant worden).
  • Mix de gemengde sla met de olijfolie. Verspreid de gemengde sla over twee borden, verdeel daarna de partjes peer over de sla en verkruimel de blauwe kaas. Voeg tot slot de gekarameliseerde walnoten en de balsamico crème toe. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief