Een salade waarmee je de zon in huis haalt! Je hoeft maar een paar ingrediënten te scoren, en hebt in 10 minuten een knaller van een gerecht op tafel staan.
De zomer is hét moment om nectarines en perziken te eten. Ik ben er gek op! Ik heb dit recept gemaakt met nectarines, maar je kan deze ook goed vervangen voor perziken.
Een salade waarmee je de zon in huis haalt. En extra mooi: in 10 minuten heb je dit heerlijke gerecht op tafel staan.
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 nectarine
- 2 trostomaten
- 2 eetlepels pistache
- 150 gram burrata
- 4 plakjes bacon
- Olijfolie
- Basilicum
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Bak in een droge pan de bacon krokant, laat daarna afkoelen op een bord met een keukenpapiertje. Zet apart.
- Verwarm de pan waar de bacon in heeft gezeten weer op het vuur, voeg hier de pistachenootjes en een beetje zout aan toe. Bak 3 tot 5 minuten, tot ze licht gekleurd zijn. Zet apart.
- Snijd de nectarine en de tomaat in partjes.
- Verspreid de nectarine en tomaat op de borden, voeg de burrata in stukjes toe. Vervolg daarna met basilicumblaadjes en de pistachenootjes.
- Verkruimel tot slot de bacon en strooi de verkruimelde bacon over het gerecht.
- Maak het af met een flinke scheut olijfolie en peper en zout.