Lente betekent voor mij lammetjes in de wei, genieten van terrasjes in de lentezon en de eerste keer naar buiten zonder jas. Maar ook lente-ingrediënten zorgen voor een écht lentegevoel. Zo bedacht ik op een zonnige lentedag deze salade, waar dille (lente-ingrediënt ten top!) een mooie hoofdrol in speelt.
Deze dressing van honing, mosterd en dille is de echte smaakmaker in het gerecht. Ik vind de combinatie van deze ingrediënten zo lekker, vooral met gerookte zalm. In deze lentesalade komen daar nog krieltjes, frisse komkommer en kappertjes bij. Extra fijn is dit dat dit gerecht weer heel makkelijk is om te maken. Zodat je snel weer van de lentezon kan gaan genieten.
Lente betekent voor mij lammetjes in de wei, genieten van terrasjes in lentezon en de eerste keer naar buiten zonder jas. Maar ook lente-ingrediënten zorgen voor een écht lentegevoel.
Het resultaat is een gezonde en smaakvolle salade die bij ons vaker op de campertafel komt deze lente!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Gemengde sla
- 300 gram krieltjes
- 150 gram gerookte zalm
- 0,5 komkommer
- 3 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels fijne mosterd
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel mayonaise
- 4 a 5 takjes verse dille
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Kook de krieltjes in 15 minuten gaar.
- Ris de dille van de takjes en snijd de dille fijn. Meng de dille met de mosterd, honing en mayonaise tot een dressing.
- Schaaf met een dunschiller of snijd de komkommer in dunne plakken van boven naar beneden.
- Verdeel sla over 2 borden. Voeg plukjes gerookte zalm, de gekookte krieltjes, de geschaafde komkommer en de kappertjes toe.
- Maak het af door de dressing over het gerecht te schenken.