Gepofte knolselderij en sjalotjes: geloof me, dit wil je eten! Knolselderij is niet de mooiste groente, maar heeft wel een hele lekkere smaak. Door de knolselderij te poffen in aluminiumfolie met wat roomboter en zout, maar je de smaak nog intenser en lekkerder.
De knolselderij en sjalotjes pof je heel gemakkelijk op de barbecue. Maak je net als ik gebruik van een COBB barbecue, dan kan je deze in de onderste ring van de COBB leggen. Op een gewone barbecue leg je de pakketjes gewoon direct op de barbecueplaat.
Knolselderij is niet de mooiste groente, maar heeft wel een hele lekkere smaak. Door de knolselderij te poffen in aluminiumfolie met wat roomboter en zout, maar je de smaak nog intenser en lekkerder.
In dit gerecht combineer ik de gepofte knolselderij en sjalotjes in een frisse salade met versnipperde bacon en geitenkaas. Smaakexplosie gegarandeerd!
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- Een halve knolselderij
- 4 sjalotjes
- 100 gram gemixte sla
- 100 gram zachte geitenkaas
- 80 gram ontbijtspek
- 30 a 40 gram roomboter
- Olijfolie, peper en zout
- Aluminiumfolie
Bereiding:
- Schil de knolselderij en snijd hem daarna in kleine partjes. Snijd de sjalotjes doormidden en verwijder de schilletjes en uiteinden.
- Leg de stukjes knolselderij en sjalotjes in aluminiumfolie en leg hier kleine stukjes roomboter bij en bestrooi met zout. Vouw de pakketjes dicht.
- Rooster de aluminiumpakketjes in 30 minuten op de COBB/barbecue.
- Bak intussen de plakken ontbijtspek op de plaat van de COBB/barbecue aan beide kanten bruin. Laat afkoelen op een bordje.
- Verspreid de sla over 2 borden. Verdeel daarna de gepofte knolselderij en sjalotjes over de sla. Vervolg met stukjes geitenkaas en versnipper daarna de plakken ontbijtspek erover. Schenk wat lekkere olijfolie over de salade en maak het af met peper en zout.