Salade met brie, gegrilde pastinaak, kappertjes en cranberries

Salade met brie, gegrilde pastinaak, kappertjes en cranberries

Denk jij bij salades alleen aan de zomer en de lente? Salades zijn in elk seizoen een goed idee! Dus zeker ook in deze periode, waarin het weer alle kanten op kan gaan. Deze smaakvolle salade is gemaakt met pastinaak, een heerlijke groente die ook lekker voedzaam is.

Ik maakte deze salade na een koude maar hele zonnige winterdag. We maakten een mooie wandeling en kwamen helemaal opgeladen weer terug in de camper. Door het zonnetje had ik geen zin in een zwaar gerecht. Zo kwam deze lekkere salade op tafel.

Salades zijn in elk seizoen een goed idee! Deze smaakvolle salade is gemaakt met pastinaak, een heerlijke groente die ook lekker voedzaam is.

Deze salade zit vol met smaakmakers: gebakken kappertjes, frisse cranberries, romige brie en knapperige pecannoten. Heerlijk in combinatie met de pastinaak!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 60 gram veldsla
  • 400 gram pastinaak
  • 150 gram brie
  • 100 gram kappertjes
  • 2 handjes cranberries
  • 2 pecannoten
  • 3 eetlepels olijfolie (+ wat extra om in te bakken)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Schil de pastinaak en snijd in dunne repen. Zet een pan met water op en kook de repen pastinaak in 10 minuten gaar.
  • Rooster de pecannoten in een pan met een klein scheutje olie en wat zout in 2 a 3 minuten. Laat afkoelen op een bordje.
  • Rooster de kappertjes in een pan met een beetje olie en zout in 3 minuten (dit zorgt ervoor dat de kappertjes wat zachter van smaak worden) en laat afkoelen.
  • Haal de pastinaak uit de kookpan en bak ze in een grillpan of koekenpan rondom bruin in een beetje olie. Bestrooi daarna met zout.
  • Mix voor de dressing 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijnazijn en 1 eetlepel honing.
  • Verdeel de veldsla over de borden. Vervolg met de repen pastinaak, stukjes brie, geroosterde kappertjes, cranberries en geroosterde pecannoten.
  • Schenk de dressing over de salade en serveer!
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief