De combinatie van oude kaas met walnoten is zo lekker! Samen met knapperige groene asperges en de romige risotto is dit een heerlijk gerecht.
Deze risotto is zo lekker! Bij camperkoken denk je misschien niet direct aan risotto, maar dit recept was zo lekker dat ik hem toch wil delen. Omdat het gerecht weinig ingrediënten heeft en gemakkelijk te maken is, blijkt deze risotto toch camperproof!
De combinatie van oude kaas met walnoten is zo lekker! Samen met knapperige groene asperges en de romige risotto is dit een heerlijk gerecht. Tip: heb je een grotere pan? Maak dan meteen een dubbele portie, zo kan je er twee avonden van genieten!
P.s. heb je een Dutch oven? Dit gerecht kan je ook heel goed op de Dutch oven maken! Hang de pan niet te dicht bij het vuur en blijf veel roeren en in de gaten houden of je genoeg bouillon hebt toegevoegd.
Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram risottorijst
- 150 gram groene aspergetips
- 1 rode ui
- 2 knoflookteentjes
- 50 gram oude kaas
- 100 gram mascarpone
- 2 handjes walnoten
- 500 ml groentebouillon
- 75 ml witte wijn
- 4 eetlepels walnotenolie
- Peper en zout naar smaak
- Beetje olijfolie om in te bakken
Bereiding:
- Snipper een halve rode ui en snijd de andere helft in dunne ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
- Rooster de walnoten in een pan met een klein scheutje olie en een beetje zout. Laat afkoelen op een bord.
- Hak de oude kaas in kleine stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin in 5 minuten de groene asperges met de ui-ringen en de helft van de knoflook. Schep op een bord en bedek met aluminium om warm te houden.
- Verhit weer een scheutje olie in de pan en bak hierin de gesnipperde ui en overgebleven knoflook. Voeg na 3 minuten de risotto mee.
- Bak de risotto 2 tot 3 minuten en blus daarna af met de witte wijn. Als de wijn is ingetrokken in de risotto, volg je telkens met een scheutje groentebouillon. Blijf ondertussen roeren.
- Na ongeveer 20 minuten is de risotto gaar. Voeg de mascarpone en peper en zout naar smaak toe.
- Schep de risotto op twee borden. Maak het af met de groene asperges, fijngehakte oude kaas, walnoten en walnotenolie.