Romige mosterdsoep

Romige mosterdsoep


Als ik ergens mosterdsoep op de menukaart zie staan, ben ik meteen om! Heerlijk die combinatie van pittig en romig. Afgelopen zomer waren we een paar dagen met de camper in Groningen. Daar stond natuurlijk overal Groninger mosterdsoep op de menukaart. 

Haal een beetje Groningen in je huis op wielen met dit recept!

Al tijdens het eten van zo’n heerlijke soep in een lunchtentje, ben ik aan het dromen hoe ik een lekkere camperproof versie kan maken. Sommige versies zitten vol room en bevatten geen groente. Ik maak hem liever iets gezonder (en lekkerder) door prei aan het recept toe te voegen. Alsnog is het niet de meest gezonde soep die je kan maken, maar ook dat moet af en toe kunnen natuurlijk!

Haal een beetje Groningen in je huis op wielen met dit recept. Extra fijn: de soep staat lekker snel op de campertafel!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 kommen:

  • 6 eetlepels grove mosterd
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 preien 
  • 50 gram bloem
  • 200 ml room
  • 1 liter groentebouillon
  • Verse peterselie
  • Olijfolie, peper en zout
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui en knoflook in 3 minuten glazig. Voeg de prei toe en bak 3 minuten mee. 
  • Voeg de bloem toe en bak mee. Let op dat er geen klontjes ontstaan. 
  • Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat op hoog vuur een paar minuten doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een fijne soep.
  • Voeg de room, de grove mosterd en eventueel peper en zout naar smaak toe en roer alles goed door. Verwarm nog een paar minuten.
  • Serveer de soep met fijngehakte verse peterselie.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief