Zoete aardappel curry

Rode linzencurry met zoete aardappel en spinazie

Tijd voor een romige curry vol met groente! Dit keer staat er namelijk een gerecht van Chef Sabine (@chefsabine op Instagram) in de schijnwerpers. Deze heerlijke curry maakte ik, met enkele aanpassingen, na in mijn kleine (camper)keuken. Ideaal omdat het gerecht in één pan te maken is.

Tip: maak van dit gerecht een dubbele portie, zodat je er 2 dagen van kan genieten!

Wij combineerden de romige curry met rijst, maar het is ook heerlijk met naanbrood of een frisse salade.

P.s. ik vind het handig om van dit soort gerechten een dubbele portie te maken, om er zo twee avonden van te kunnen eten. De ingrediënten zijn daarom aangegeven voor 3 a 4 personen.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

  • 4 zoete aardappels
  • 150 gram spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 2 rode uien
  • 3 cm verse gember
  • 140 gram tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram rode linzen (voorgekookt)
  • 3 theelepels currypoeder
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 1 limoen
  • 100 gram feta
  • 2 handjes pompoenpitten
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peterselie naar smaak
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Rooster de pompoenpitten in een droge pan, zet apart.
  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
  • Schil het stukje gember.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan, bak hierin het currypoeder 2 minuten. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak 5 minuten mee.
  • Rasp de gember boven de pan en voeg de tomatenpuree toe. Roer door elkaar en voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes toe.
  • Voeg de kokosmelk en een kopje water toe, laat 20 minuten op een middelhoog vuurtje stoven. Roer regelmatig even door.
  • Voeg de rode linzen, de ketjap en de sambal toe. Roer daarna de spinazie in delen door het mengsel.
  • Schep de curry op de borden. Maak het af met feta, geroosterde pompoenpitten, peterselie en vers limoensap.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief