Rode bietenpasta met feta, rucola en pijnboompitten

Rode bietenpasta met feta, rucola en pijnboompitten

Met maar een paar ingrediënten zet je in 15 minuten dit kleurrijke gerecht op de campertafel! 

Heb jij een staafmixer in jouw kleine (camper)keuken? Dan is dit recept een dikke aanrader! De kleurrijke saus is gemaakt van rode biet met feta en knoflook, en geloof me: match made in heaven! Een snelle pasta, maar dan net even anders én gezonder dan pasta pesto! 

Met maar een paar ingrediënten zet je in 15 minuten dit kleurrijke gerecht op de campertafel! 

Omdat dit zo’n makkelijk recept is, zetten wij deze pasta vaak op tafel na een lange dag in de natuur. Ideaal als je niet meer lang in de keuken wilt staan, maar wel een lekker en voedzaam gerecht op de campertafel wil zetten. Wij zijn fan! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram voorgekookte rode bietjes
  • 200 gram feta
  • 250 gram verse pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 50 gram rucola
  • Olijfolie, peper en zout
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan lichtbruin, zet apart.
  • Kook de pasta naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
  • Snijd de rode bietjes in kleinere stukken en snijd de knoflook fijn.
  • Mix met een staafmixer de rode bietjes met 100 gram feta, 5 eetlepels olijfolie en de knoflook tot een gladde saus.
  • Meng de afgegoten pasta met de saus en verwarm nog 3 minuten. 
  • Schep de pasta op de borden. Maak het af met verse rucola, stukjes feta, pijnboompitten en nog wat olijfolie en peper en zout. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief