Nu de dagen steeds korter worden, is bijna niks fijner dan lekker langzaam wakker worden met een heerlijk ontbijt. Zelfgebakken pancakes zijn dan altijd een goed idee. Wie Camperkeuken al wat langer volgt, die weet dat ik gek ben op banana pancakes. Maar ik wilde ook weleens wat leuke nieuwe variaties proberen.
Zo maakte ik laatst voor het eerst ricotta pannenkoekjes. En wat was dit lekker! Een gewaagde concurrent voor de banana pancakes, als je het mij vraagt.
Extra fijn is dat er voor de pannenkoekjes maar 3 ingrediënten nodig zijn: havermout, ricotta en eieren! Verder heb je alleen nog wat boter nodig om de pannenkoekjes in te bakken, en een paar lekkere toppings. Dit maakt de ricotta pannenkoekjes ideaal om te bereiden in een kleine (camper)keuken. Laat het luie lange ontbijt maar beginnen! Zet jij de koffie alvast klaar?
Nu de dagen steeds korter worden, is bijna niks fijner dan lekker langzaam wakker worden met een heerlijk ontbijt. Zelfgebakken pancakes zijn dan altijd een goed idee!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 8 pannenkoekjes:
- 100 gram fijne havermout
- 250 gram ricotta
- 4 eieren
- Verse vijgen
- Blauwe bessen
- 2 handjes pecannoten
- Maple sirup
- Boter om in te bakken
Bereiding:
- Meng de havermout met de ricotta en de eieren tot één massa.
- Verhit in een koekenpan een klontje boter en bak de ricotta pannenkoekjes in ongeveer 3 tot 5 minuten per kant. Ik bakte er 3 tegelijk, maar dit ligt aan de grootte van je pan.
- Snijd de verse vijgen in dunne partjes en hak de pecannoten grof.
- Serveer de pannenkoekjes met verse vijgen, blauwe bessen, pecannoten en maple sirup.