Het is weer tijd om een barbecue-gerechtje in de spotlights te zetten! Dit keer is deze gevulde portobello aan de beurt. Een lekker makkelijk, smaakvol en verrassend gerechtje. De stevige paddenstoel combineert perfect met de romige geitenkaas, de zoete honing en de kruidige verse tijm. De friszoete granaatappelpitjes maken het af!
Er zijn zoveel lekkere vegetarische gerechtjes voor op de barbecue. Zoals deze heerlijke gevulde portobello’s!
Een groot voordeel? Deze smaakbommetjes zijn supermakkelijk om te maken. Je vult de portobello’s in een paar minuutjes en daarna doet de barbecue al het werk.
P.s. geen barbecue tot je beschikking of regent het onverwachts? Maak de portobello’s dan in de pan klaar! Vervolg dezelfde bereidingsstappen zoals hieronder beschreven, leg de alumniniumpakketjes vervolgens in een diepe koekenpan, met een deksel erop. Verwarm de portobello’s op een zacht vuurtje 15 minuten, blijf tussendoor checken of ze al gaar zijn.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 6 gevulde portobello’s:
- 6 portobello’s
- 125 gram geitenkaas
- 100 gram granaatappelpitjes
- 15 gram verse tijm
- Honing
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Aluminiumfolie
Bereiding:
- Maak de portobello’s voorzichtig schoon met een stukje keukenpapier. Snijd het steeltje uit de portobello’s.
- Verkruimel de geitenkaas in de portobello’s. Schenk per portobello’s 2 theelepels over de geitenkaas.
- Ris de tijm van de takjes en strooi ongeveer 1 theelepel aan verse tijm over elke portobello.
- Besprenkel de gevulde portobello’s met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Leg de portobello’s elk in een stuk aluminiumfolie en vouw deze losjes dicht.
- Rooster de portobello’s in 15 minuten gaar op de barbecue.