De start van een nieuw seizoen betekent ook de start van koken met nieuwe seizoensproducten. Dit is één van de redenen dat ik zo gek ben op de wisseling van de seizoenen. Na een zomer vol frisse ingrediënten, heb ik extra veel zin om lekkere gerechten te maken met producten als paddenstoelen, pastinaak, boerenkool en pompoen.
Zo bedacht ik op een regenachtige dag dit stamppotje van pompoen met romige geitenkaas, rucola, knapperig gebakken chorizo en geroosterde walnoten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en het resultaat is een gerecht vol met smaak!
Natuurlijk is het fijn als het buiten droog is, als je met de camper op pad bent. Maar stiekem vind ik de regenachtige dagen in de camper wel extra knus. Kaarsjes aan en lekker samen naar de regen luisteren (die 3 keer zo hard klinkt op het camperdak). Dit stamppotje sluit perfect aan op die setting!
Op een regenachtige dag bedacht ik dit stamppotje van pompoen met romige geitenkaas, rucola, knapperig gebakken chorizo en geroosterde walnoten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en het resultaat is een gerecht vol met smaak!
Liever vegetarisch? Vervang de chorizo dan voor stukjes zongedroogde tomaat. Voeg ook wat olie van de zongedroogde tomaatjes toe als je gaat stampen.
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 pompoen
- 500 gram kruimelige aardappelen
- 200 gram chorizo
- 150 gram geitenkaas
- 50 gram rucola
- 2 handjes walnoten
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de pompoen in kleine stukken. Schil de kruimelige aardappelen en snijd ook in kleinere stukken.
- Kook de pompoen en aardappel in 15 tot 20 minuten gaar.
- Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan met een scheutje olijfolie en wat zout in 3 minuten lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
- Snijd de chorizo in halve partjes en bak ze in 3 tot 5 minuten krokant.
- Stamp de aardappel en pompoen met de helft van de geitenkaas en de olie van de chorizo.
- Roer de rucola en de gebakken chorizo door de pompoenstamppot.
- Schep de pompoenstamppot op twee borden. Maak het af met de geroosterde walnoten en de resterende geitenkaas.