Pompoenstamppot met chorizo en geitenkaas

Pompoenstamppot met chorizo en geitenkaas


De start van een nieuw seizoen betekent ook de start van koken met nieuwe seizoensproducten. Dit is één van de redenen dat ik zo gek ben op de wisseling van de seizoenen. Na een zomer vol frisse ingrediënten, heb ik extra veel zin om lekkere gerechten te maken met producten als paddenstoelen, pastinaak, boerenkool en pompoen. 

Zo bedacht ik op een regenachtige dag dit stamppotje van pompoen met romige geitenkaas, rucola, knapperig gebakken chorizo en geroosterde walnoten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en het resultaat is een gerecht vol met smaak! 

Natuurlijk is het fijn als het buiten droog is, als je met de camper op pad bent. Maar stiekem vind ik de regenachtige dagen in de camper wel extra knus. Kaarsjes aan en lekker samen naar de regen luisteren (die 3 keer zo hard klinkt op het camperdak). Dit stamppotje sluit perfect aan op die setting! 

Op een regenachtige dag bedacht ik dit stamppotje van pompoen met romige geitenkaas, rucola, knapperig gebakken chorizo en geroosterde walnoten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, en het resultaat is een gerecht vol met smaak! 

Liever vegetarisch? Vervang de chorizo dan voor stukjes zongedroogde tomaat. Voeg ook wat olie van de zongedroogde tomaatjes toe als je gaat stampen.

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 pompoen
  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 200 gram chorizo
  • 150 gram geitenkaas
  • 50 gram rucola
  • 2 handjes walnoten
  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de pompoen in kleine stukken. Schil de kruimelige aardappelen en snijd ook in kleinere stukken.
  • Kook de pompoen en aardappel in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Rooster ondertussen de walnoten in een koekenpan met een scheutje olijfolie en wat zout in 3 minuten lichtbruin. Laat afkoelen op een bordje.
  • Snijd de chorizo in halve partjes en bak ze in 3 tot 5 minuten krokant.
  • Stamp de aardappel en pompoen met de helft van de geitenkaas en de olie van de chorizo. 
  • Roer de rucola en de gebakken chorizo door de pompoenstamppot.
  • Schep de pompoenstamppot op twee borden. Maak het af met de geroosterde walnoten en de resterende geitenkaas.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief