Herfst op je bord! Het recept voor deze pompoenpannenkoekjes is zó makkelijk maar zó lekker. En extra fijn: je hebt meteen een portie groente binnen, zonder dat je het door hebt!
Pompoen is voor mij een ultieme herfstgroente. Doordat pompoen ook een beetje zoet is, is dit een perfect ingrediënt om pannenkoekjes mee te maken. Ik probeerde de pannenkoekjes tijdens een herfsttripje in Twente en het was meteen raak. Die week heb ik ze meteen nog een keer gemaakt.
Serveer de pannenkoekjes met honing en walnoten, en je hebt een knaller van een gerechtje te pakken!
Het recept voor deze pompoenpannenkoekjes is zó makkelijk maar zó lekker. En extra fijn: je hebt meteen een portie groente binnen, zonder dat je het door hebt!
P.s. dit recept is ook een dikke aanrader voor de kleine camperaars. Maak dan pannenkoekjes van 1 eetlepel beslag, dan zijn het eetklare hapjes!


Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 7 à 8 pannenkoekjes:
- 250 gram pompoen
- 2 eieren
- 2 eetlepels (spelt)meel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 handjes walnoten
- Honing naar smaak
- Olijfolie, beetje zout
Bereiding:
- Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in kleine blokjes.
- Kook de pompoenblokjes in ongeveer 15 minuten gaar.
- Giet de blokjes af en prak ze met een vork tot je een gladde pompoenpuree hebt.
- Voeg het meel, bakpoeder, 1 eieren en kaneel en een snufje zout toe en meng alles met elkaar.
- Verhit een scheutje olie in een pan en schep per pannenkoekje 2 eetlepels beslag in de pan (ik kon in mijn pan telkens 3 pannenkoekjes tegelijk bakken). Bak de pannenkoekjes 2 à 3 minuten per kant en keer ze daarna om. Vervolg met de rest van de pannenkoekjes.
- Schep de pannenkoekjes op 2 borden. Serveer ze met honing of maple syrup en stukjes walnoot.