Pokébowl met tempeh, sesam en srirachasaus

Pokébowl met mango, tempeh, sesam en srirachasaus

Ik maakt het gerecht voor het eerst toen we bij een wijnboer in de Rhone in Frankrijk stonden. Na al het heerlijke Franse eten, hadden we zin in een fris gerecht. Dit was de perfecte oplossing! Inmiddels is dit gerecht een echte klassieker geworden bij ons, die vaak op de campertafel komt.

Zodra de zon om de hoek komt kijken, heb ik zin in een pokébowl. Het fijne is dat dit gerecht ook ideaal is om te maken in een kleine (camper)keuken. Het is namelijk vooral veel snijwerk, wat je lekker buiten in het zonnetje kan doen. De zoete mango, frisse komkommer en knapperige sojaboontjes maken dit gerecht helemaal perfect voor zonnig weer. 

Ik maakt het gerecht voor het eerst toen we bij een wijnboer in de Rhone in Frankrijk stonden. Na al het heerlijke Franse eten, hadden we zin in een fris gerecht. Dit was de perfecte oplossing! Inmiddels is dit gerecht een echte klassieker geworden bij ons, die vaak op de campertafel komt.

P.s. Geen tempeh kunnen scoren? Tofu is ook heerlijk! Daarnaast kunnen de viseters natuurlijk ook de tempeh vervangen voor verse zalm of tonijn. Liever veganistisch? Vervang de yoghurt en mayonaise dan voor een plantaardige variant.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram sushirijst
  • 200 gram tempeh
  • 0,5 mango
  • 0,5 avocado
  • 0,5 komkommer
  • 2 lente-uien
  • 100 gram sojaboontjes
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Sesamolie
  • Rijstazijn 
  • Srirachasaus

Bereiding:

  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan lichtbruin. Zet apart.
  • Bereid de sushirijst naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
  • Snijd de tempeh in kleine blokjes en marineer in 3 eetlepels sesamolie, 1 eetlepel srirachasaus en 1 eetlepel rijstazijn.
  • Snijd de mango en avocado in kleine stukjes. Verwijder de schil van de komkommer en snijd de komkommer in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
  • Meng de yoghurt en mayonaise met 2 eetlepels srirachasaus tot een sausje. Zet apart.
  • Breng de afgekoelde sushirijst op smaak met 3 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels sesamolie en eventueel een beetje suiker.
  • Bak de tempeh in een koekenpan in 5 minuten rondom bruin, door de marinade hoef je geen olie of boter meer toe te voegen.
  • Schep de rijst in 2 kommen. Vervolg met de tempeh, mango, avocado, sojaboontjes en komkommer. Maak het af met de sesamzaadjes, lente-ui en srirachasaus.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief