Zet dit gerecht vol lekkere smaken voor de lunch of diner op de (camper)tafel. Combineer voor het diner eventueel met een frisse salade of maak de porties wat groter!
Ik ben gek op gegrilde groenten. Heb je nog een restje met groente in de koelkast? Dan is het altijd een goed idee om deze even kort te grillen! De smaken komen dan extra naar voren en de groente heeft dan net dat lekkere krokante laagje.
In dit recept combineer ik gegrilde aubergine en courgette met een romige harissayoghurt, gegrilde halloumi en pistache. Ook de halloumi heeft een lekker krokant laagje gekregen door hem even kort te grillen.
Zet dit gerecht vol lekkere smaken voor de lunch of diner op de (camper)tafel. Combineer voor het diner eventueel met een frisse salade of maak de porties wat groter!
P.s. wist je dat je pita brood ook heel goed in de pan kan opwarmen? In 2 minuten per kant ben je klaar!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 pita’s
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 200 gram halloumi
- 4 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel harissapoeder
- 2 handjes pistache
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Snijd de aubergine en courgette in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Snijd de halloumi ook in dunne plakken.
- Bak de pistache even kort rondom bruin in een klein scheutje olijfolie en wat zout. Hal grof als de nootjes zijn afgekoeld en zet apart.
- Grill de plakken aubergine en courgette in 3 tot 5 minuten per kant in een beetje olijfolie. Leg de gegrilde groente apart en vervolg met de plakken halloumi.
- Meng de yoghurt met het harissapoeder en zet apart.
- Verwarm de pita’s even kort in de pan, in 2 minuten per kant.
- Bestrijk de pita’s met de yoghurtharissa, vervolg met de gegrilde groente en de halloumi. Maak het af met de fijngehakte pistache.