Penne met doperwten, courgette en basilicum 

Penne met doperwten, courgette en basilicum

Dit gerecht maakte ik op een eerste lentedag in het zonnige Kroatië, waar we net waren aangekomen na een paar weken Slovenië. Met de komst van de zon, begon ik ook zin te krijgen in ander soort eten, met frisse ingrediënten zoals courgette en basilicum. Ook had ik veel zin om een lekkere pasta te maken. We sloten onze reis in Slovenië af in het westen van het land. Dat gedeelte maakte vroeger deel uit van Italië, en dit voel je nog aan alles. De architectuur, het landschap, de wijnen én het heerlijke eten hebben veel Italiaanse invloeden.

Met deze pasta haal je de zon in huis!

Dit alles was inspiratie voor deze smaakvolle pasta, met veel groene groenten, mascarpone en geschaafde amandelen. Wat mij betreft de perfecte match tussen fris en romig! 

P.s. de pesto maakte ik zelf, maar je kan ook een lekkere verse pesto bij een winkel of op de markt scoren. Mocht je toch wel zelf pesto willen maken (aanrader!) dan deel ik het recept onderin.

Bereidingstijd: 15 minuten

Penne met doperwten, courgette en basilicum 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram penne
  • 1 courgette
  • 1 lente-ui
  • 250 gram tuinerwten
  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • Flinke hand basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 3 eetlepels pesto (zie onderin als je de pesto zelf wilt maken)
  • Parmezaanse kaas 

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens instructies op de verpakking.
  • Snijd de courgette in halve plakjes en de lente-ui in dunne ringetjes. 
  • Snijd de basilicumblaadjes grof. 
  • Rooster in een droge pan de geschaafde amandelen tot ze lichtbruin zijn. Zet apart.
  • Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak de courgette tot hij een lichtbruine kleur heeft. Voeg de lente-ui ringetjes en de doperwten toe en bak nog 2 minuten mee.
  • Voeg de mascarpone, de pesto, de pasta en wat peper en zout toe. Meng alles goed en verwarm nog 3 minuten. 
  • Serveer de pasta met vers geschaafde parmezaan, de geroosterde amandelen en de basilicum.

Zelfgemaakte pesto:

Ingrediënten zelfgemaakte pesto:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 40 gram basilicum
  • 30 gram pijnboompitten

Bereiding zelfgemaakte pesto:

  • Rooster de pijnboompitten in een pan en laat afkoelen.
  • Snijd het knoflookteentje fijn.
  • Maal de pijnboompitten, parmezaanse kaas, de knoflook en de basilicum met de staafmixer. Voeg daarna in delen de olijfolie toe.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief