Pasta met zalm, romige dillesaus en spinazie

Pasta met zalm, romige dillesaus en spinazie

Noem je dille, dan denk ik meteen aan zalm en crème fraîche. Deze combinatie is zo lekker! Zeker zoals in dit gerecht, met pastaschelpjes, spinazie en frisse citroen. 

Extra fijn: dit smaakvolle gerecht is zo klaar. Dit was dus perfect toen we op een prachtig wildkampeerplekje op een Zweeds eilandje stonden. Zo kon ik snel weer van de zon op het strandje genieten. Maar dan wel met een bord heerlijke pasta voor mijn neus! 

Noem je dille, dan denk ik meteen aan zalm en crème fraîche. Deze combinatie is zo lekker!

P.s. ik maakte dit gerecht met pastaschelpjes, omdat de saus dan lekker door de pasta wordt opgenomen, waardoor elk hapje een smaakbom is! Geen pastaschelpjes kunnen vinden? Gebruik dan bijvoorbeeld penne!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram pastaschelpjes 
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 4 trostomaten
  • 1/2 courgette
  • 15 gram dille
  • 100 gram babyspinazie
  • Twee handjes gemixte pitten (pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten)
  • 100 gram gerookte zalmfilet (plakjes)
  • 200 gram crème fraîche
  • Olijfolie 
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Kook de pasta naar aanleiding van de instructies op de verpakking.
  • Rooster in een droge pan de pitten, zet apart.
  • Ris de dille van de takjes en hak fijn. Mix de fijngehakte dille met de crème fraîche en het sap van een halve citroen. Zet de saus apart.
  • Snipper de ui, snijd de knoflooktenen fijn en snijd de courgette in dunne halve plakjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de gerookte zalmfilet in kleinere stukjes (zo’n 3 bij 3 cm)
  • Verhit in een wokpan een scheutje olie en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de courgette toe en bak nog 5 minuten mee.
  • Giet de pasta af en schep deze bij de groente in de wokpan. Voeg ook de partjes tomaat toe. Blijf doorroeren terwijl je telkens in delen de babyspinazie toevoegt.
  • Voeg tot slot de saus toe en blijf 3 minuten verwarmen terwijl je af en toe in de pan roert.
  • Zet het vuur uit en roer de stukjes gerookte zalm door de pasta. Schep de pasta op 2 borden en bestrooi met de gemixte pitten en peper en zout naar smaak. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief