Een echte lente-pasta! Zodra de lentezon in de camper schijnt, heb ik zin in lekkere lente-gerechten. Deze pasta met doperwtensaus, oude kaas, rucola en geroosterde pijnboompitten is daarvan het perfecte voorbeeld. Op naar een lente met veel van dit soort heerlijke gerechten: licht, fris en smaakvol!
De doperwtensaus is lekker makkelijk te maken doordat je doperwten uit de vriezer gebruikt. Wist je dat koken met groente uit de vriezer helemaal geen gek idee is? Doordat ze de diepvriesgroenten direct vers invriezen, gaan er geen vitamines, mineralen en vezels verloren. Daarnaast is het ook lekker makkelijk. Zo hoef je op je camperlocatie maar een paar verse ingrediënten te scoren.
De pasta met de frisse doperwtensaus combineer je met de fijngehakte oude kaas, rucola en pijnboompitten. Simpel, maar vol smaak!
Doordat ze de diepvriesgroenten direct vers invriezen, gaan er geen vitamines, mineralen en vezels verloren. Daarnaast is het ook lekker makkelijk. Zo hoef je op je camperlocatie maar een paar verse ingrediënten te scoren.
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram pasta
- 1 avocado
- 450 gram doperwten uit de vriezer
- 2 knoflooktenen
- 4 takjes munt
- 150 ml kookvocht
- 2 handjes pijnboompitten
- 50 gram rucola
- Oude kaas naar smaak
- Olijfolie, peper en zout
Bereiding:
- Hak de knoflook fijn en snijd de avocado in grove stukken. Hak de oude kaas grof.
- Rooster in een droge pan de pijnboompitten in 2 a 3 minuten lichtbruin.
- Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Als het water kookt voeg je de doperwten toe, kook deze 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan, spatel of lepel uit de pan en kook vervolgens de pasta in hetzelfde water (kooktijd n.a.v. de instructies op de verpakking).
- Meng de doperwten met de knoflook, avocado, blaadjes munt, 150 ml kookvocht, 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Pureer met een staafmixer of blender tot er een fijne saus ontstaat.
- Meng de pasta met de saus. Schep op de borden. Serveer met de grof gehakte oude kaas, rucola en pijnboompitten.