Parelcouscous met feta, cranberries en broccoli

Parelcouscous met feta, cranberries en broccoli

Een parelcouscous salade vol met groente én smaak. Dit gerecht is ideaal om op tafel te zetten bij een barbecue of naast een stukje gebakken vis. Maar zo op zichzelf is het gerecht ook al heerlijk! 

Ik maakte dit recept voor het eerst toen we net weer vertrokken uit Nederland en in Groningen, vlakbij de Duitse grens, vertoefden. Het was een lekker warme zomerse dag, en ik had spontaan zin in een couscous salade. In de winkel zag ik parelcouscous staan en bedacht deze combinatie met broccoli, cranberries, feta, olijven, zongedroogde tomaten en gemixte noten. Het was meteen raak, wat een lekkere smaken bij elkaar! 

Dit gerecht is ideaal om op tafel te zetten bij een barbecue of naast een stukje gebakken vis. Maar zo op zichzelf is het gerecht ook al heerlijk! 

P.s. alleen de broccoli en de feta hoef je vers te scoren, dus een ideaal recept om vaker te maken met producten die al klaarliggen in je (camper)keuken! 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 broccoli
  • 100 gram parelcouscous
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram cranberries
  • 100 gram Kalamata olijven zonder pit
  • 200 gram feta
  • 3 eetlepels gemixte noten (bijvoorbeeld pecannoten, pistache, walnoten)
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Kook de parelcouscous naar aanleiding van instructies op de verpakking.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes. 
  • Verhit in een grote (wok)pan een scheutje olijfolie en bak de broccoli in 5 tot 7 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut wat zout toe.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de olijven doormidden. Breek de feta in kleine stukjes. 
  • Mix de parelcouscous met de broccoli, zongedroogde tomaten, olijven, feta, cranberries, gemixte noten, 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Meng alles goed door, en schep daarna de parelcouscous op 2 borden.
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll to Top

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief