Een parelcouscous salade vol met groente én smaak. Dit gerecht is ideaal om op tafel te zetten bij een barbecue of naast een stukje gebakken vis. Maar zo op zichzelf is het gerecht ook al heerlijk!
Ik maakte dit recept voor het eerst toen we net weer vertrokken uit Nederland en in Groningen, vlakbij de Duitse grens, vertoefden. Het was een lekker warme zomerse dag, en ik had spontaan zin in een couscous salade. In de winkel zag ik parelcouscous staan en bedacht deze combinatie met broccoli, cranberries, feta, olijven, zongedroogde tomaten en gemixte noten. Het was meteen raak, wat een lekkere smaken bij elkaar!
Dit gerecht is ideaal om op tafel te zetten bij een barbecue of naast een stukje gebakken vis. Maar zo op zichzelf is het gerecht ook al heerlijk!
P.s. alleen de broccoli en de feta hoef je vers te scoren, dus een ideaal recept om vaker te maken met producten die al klaarliggen in je (camper)keuken!
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 broccoli
- 100 gram parelcouscous
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram cranberries
- 100 gram Kalamata olijven zonder pit
- 200 gram feta
- 3 eetlepels gemixte noten (bijvoorbeeld pecannoten, pistache, walnoten)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Kook de parelcouscous naar aanleiding van instructies op de verpakking.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes.
- Verhit in een grote (wok)pan een scheutje olijfolie en bak de broccoli in 5 tot 7 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut wat zout toe.
- Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de olijven doormidden. Breek de feta in kleine stukjes.
- Mix de parelcouscous met de broccoli, zongedroogde tomaten, olijven, feta, cranberries, gemixte noten, 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. Meng alles goed door, en schep daarna de parelcouscous op 2 borden.