Pantosti met paprikachutney 

Pantosti met paprikachutney

Wat voor keuken je ook hebt, een pantosti is altijd een goed idee. En eigenlijk gewoon veel lekkerder dan een tosti uit een tosti-ijzer! 

Een recept voor een lekkere pantosti moest er dus zeker komen. Deze tosti maakte ik als lunch in de Oostenrijkse Alpen. In Oostenrijk hebben ze ontelbaar veel lekkere soorten bruin brood. Ik koos dit keer voor een zuurdesembrood, maar je kan ook een ander lekker brood kopen. It all works! 

Wat voor keuken je ook hebt, een pantosti is altijd een goed idee. En eigenlijk gewoon veel lekkerder dan een tosti uit een tosti-ijzer! 

Bij de pantosti maakte ik een paprikachutney. Dat klinkt misschien als veel werk, maar het is echt heel simpel. De pan doet het meeste (pruttel)werk. De chutney is fris en zoet, en de pantosti is door de cheddar, de rauwe ham en de bladspinazie heel vol van smaak. Een heerlijke combinatie dus! 

Tip: met dit recept maak je extra paprikachutney, waardoor je er ook nog op andere momenten van kan genieten. De chutney is bijvoorbeeld superlekker op de borrelplank, bij een stukje blauwe kaas! 

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • Lekker bourgondisch brood
  • Plakken cheddar
  • Rauwe ham
  • Handje bladspinazie
  • Klontje boter
  • Olijfolie om in te bakken
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • Een halve rode ui
  • 7 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 takjes tijm

Bereiding:

  • Snijd de zoete puntpaprika’s in kleine stukjes.
  • Snipper de rode ui. 
  • Ris de tijm van de takjes.
  • Verwarm in een pan de olijfolie en voeg daarna alle ingrediënten van de paprikachutney toe. Laat 25 minuten op een laag vuurtje stoven. Roer tussendoor af en toe door. 
  • Zet het vuur uit en laat de paprikachutney afkoelen. 
  • Beleg de sneden brood met de cheddar, de rauwe ham en de bladspinazie. 
  • Verwarm in een koekenpan een klontje boter met olijfolie, leg de tosti in de pan en druk licht aan met een spatel. Laat met de deksel op de pan de tosti in ongeveer 5 minuten bruin bakken. Keer dan om en vervolg met de andere kant.
  • Serveer de pantosti met de paprikachutney. 
Over mij

Camperkeuken is een foodplatform met recepten speciaal voor in de camper, caravan of op de camping. Kampeerders hebben vaak maar weinig keukenfaciliteiten tot hun beschikking. Maar geloof me: ook zonder oven, en met maar 2 gaspitjes kan je makkelijke, gezonde en heerlijke gerechten op tafel zetten!

Meer recepten
Blijf op de hoogte,
schrijf je in voor de
maandelijkse
nieuwsbrief
Deel recept

Dit vind je misschien ook lekker

Scroll naar boven

Blijf op de
hoogte

Schrijf je in voor de
maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief